Ben Tedavisi Ben Nasıl Tedavi Edilir?
11 Temmuz 2024

Ben Tedavisi Ben Nasıl Tedavi Edilir?

Ben Tedavisi

Benler, ciltteki bazı hücrelerin bir bölgede toplanmasıyla oluşan cilt lezyonlarıdır. Bu benler, insanların yüzünde veya vücutlarının herhangi bir yerinde bulunabilir. Benler, doğuştan olabileceği gibi sonradan da oluşabilir. Bazı insanlar için benler estetik bir değer taşısa da, bazıları için rahatsız edici olabilir. Yüzdeki veya vücuttaki benlerin çeşitli sebeplerle alınması gerekebilir. Özellikle yüzdeki benler, kötü huylu bir lezyona dönüşebilir. Örneğin, benlerin yanında başka benler oluşuyorsa, rengi değişiyor, üzerinde yara çıkmış, şekli değişmiş ve zaman zaman kaşınıyorsa, mutlaka uzman bir doktora gidilmelidir.

Benlerin Oluşma Nedenleri

Benler, genetik ve kalıtsal olabilir. Ciltteki pigment hücrelerinin çoğalması ile oluşabilir. Güneşe aşırı maruz kalmış kişilerde sonradan çıkıp çoğalabilirler.

Ben Tedavisi

Benlerin tedavisinde çeşitli yöntemler kullanılmaktadır. Bu yöntemler arasında en sık tercih edilen, lazer tedavisidir. Lazer yöntemi ile alınan benlerde genellikle iz kalmaz. Lazer ışını, benlerin emilerek ortalama 100 derecelik ısı uygulanarak alınmasını sağlar. Lazer yöntemi, maliyeti yüksek olduğu için genellikle yüz bölgesinde tercih edilir. Vücutta bulunan diğer benler için cerrahi yöntemler de kullanılmaktadır.

Ayrıca ben tedavisinde radyo frekans ve dondurma işlemi de yapılmaktadır.

  • Radyo frekans yöntemi, yani buharlaştırma yöntemi, tüm ben çeşitleri için uygulanabilir. Bu işlem, radyo dalgalarının yüzeysel ısınma gücü ile yapılır ve ben buharlaşarak yok olur. Genellikle iz bırakmaz ve hiçbir yan etki yaratmaz.
  • Dondurma yöntemi ile ben tedavisi ise en eski ve en fazla uygulanan tedavi yöntemidir. Bu işlem, benin -20 ila -50 dereceye kadar soğutularak dondurulması işlemidir. Dondurulan benler çürür ve dökülür. Bu yöntemle benlerden kurtulmak, aynı zamanda kanserleşme riskini de ortadan kaldırır.

Benlerin alınması gerektiğinde genellikle patoloji laboratuvarına gönderilerek incelenmesi önerilir. Bu, benlerin kötü huylu olup olmadığını belirlemek için önemlidir. Benlerin alındığında kötü bir şeye dönüşmeyeceği, ancak bazı benlerin kanser olma şüphesi taşıdığı durumlarda zaman kaybetmeden alınması gerektiği unutulmamalıdır.

Benler, vücudun başta yüz olmak üzere her yerinde çıkma olasılığına sahiptir. Örneğin, siyah, koyu kahverengi olabilirler. Benler, insanların çenesinde, yüzünde, omuzlarında, ayaklarında ve göğsünde çıkabilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Lâtife

21 Mayıs 2024 Salı

Benim yüzümde yaklaşık 10 tane ben var.Kafamı çok takıyorum çok çirkin duruyorlardı.Bir keresinde komşumuz bir maske uygulamamı önerdi.Yanlız o maske 18 yaş ve altı için uygun değilmiş bende bilmeden sürdüm Yüzüm aşırı derece kızardı bende doktora gittim bir krem önerdi ancak o kremde geçirmedi.Acaba benlerimin azalması için ne yababilirim

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

İlsev

Merhabalar bu sorun benim yüzümdede var benlerimin artıyor gibi gözlemledim sizin yaptığınız gibi krem kullanıyordum işime yaramıyordu sıkıntıya girmiştim. arkadaşım denemiş lazer tedavi yöntemini uyguşamamı söyledi ve bem bu yöntem için araştırma yaptım en iyi yapan yerlerle iletişime geçtim gittim tedavi oldum ve şuanda yüzümde ben yok başarılı oldu doktor

2. Cevap
cevap

Biltay

Merhaba latife hanım bazı benler sonradan da çıkabiliyor. Hatta bazı benlerin hangi saat hangi gün çıkacağı genetik şifrelerimizde kayıtlı. Benim de yüzümde rahatsız olduğum bir kaç ben vardı. Cerrahi müdahale ile aldırdım. İz kaldı mı derseniz çok az diyebilirim. Ancak sonrasında partoloji sonucunuzu almayı sakın unutmayın. Benlerin patolojik incelemesi önemli

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Romatoid Artrit Tedavisi

Romatoid Artrit Tedavisi

Haber Bülteni

Güncel

İdrar Yolu Enfeksiyonu Tedavisi

İdrar Yolu Enfeksiyonu Tedavisi