Faranjit Bitkisel Tedavi Faranjit Nasıl Tedavi Edilir?
10 Temmuz 2024

Faranjit Bitkisel Tedavi Faranjit Nasıl Tedavi Edilir?

Faranjit, ağız ve burnun arka tarafında yer alan farinks kısmının iltihaplanmasıyla meydana gelen bir rahatsızlıktır. Bu hastalık genellikle bakteri ve virüsler sebebiyle ortaya çıkar. Faranjit, bulaşıcı bir özelliğe sahiptir ve belirtileri arasında yutkunma zorlukları, ateş, boğaz ağrısı, kızarıklık ve şişlikler bulunur. Bakteriyel faranjit vakalarında antibiyotik tedavisi uygulanırken, virüs kaynaklı faranjitlerde antibiyotikler etkisiz kalabilmektedir. Bu nedenle, tıbbi tedavilere ek olarak bazı şifalı ve doğal bitkiler de bu rahatsızlığın belirtilerini hafifletmek ve iyileşme sürecini hızlandırmak için kullanılabilir.

Faranjit Bitkisel Tedavi Nasıl Uygulanır?

  • Kızaran ve şişen boğazın rahatlaması için bir parça pamuğun iyota batırılarak silinmesi oldukça rahatlatıcı özellikler taşır.
  • Bir bardak kaynamış suyun içine bir tutam ada çayı koyup demlenmesi sağlandıktan sonra boğaz gargarası olarak kullanılması ve gün boyunca 3-4 fincan ada çayı tüketilmesi iyi sonuçlar verecektir. Ada çayı antiseptik özellikleriyle rahatsızlığın daha hızlı iyileşmesine yardımcı olur.
  • Faranjit nedeniyle boğazda meydana gelen enfeksiyonları önlemek adına ekinezya ve sarımsak kullanılmalıdır.
  • Ananas ve limon suyu ile hazırlanan boğaz gargarası, kişilerin rahatlamasına yardımcı olur.
  • Kabukları soyularak ezilen kuru soğandan elde edilen suyu gün boyunca 4-5 kez yarım çorba kaşığı kadar içebilirsiniz.
  • Hatmi çiçeği bitkisinin yaprakları veya kökünü kullanarak demlenecek çay ile boğaz gargarası uygulamak boğaz ağrılarını gidermeye yardımcı olur.
  • Şakayık çiçeği ve servi kozalağını ezerek balla karıştırıp reçel kıvamına geldikten sonra her yemek öncesi ve sonrasında bir çorba kaşığı tüketin.
  • Kedi otunun önceden kurutulmuş saçaklarını ezdikten sonra su içerisinde 10 dakika kadar kaynatın, süzdürerek üzerine bal ekleyin. Hazırlanan karışımı sabah, öğle ve akşam olmak üzere günde üç bardak için.
  • Nilüfer çiçeğini kaynamış su içerisinde 15 dakika kadar demledikten sonra üzerine bal ilave ederek şerbet şeklinde tatlandırın. Bu karışımı yemeklerden hemen önce ısıtarak bir bardak için. Bu karışım boğaz enfeksiyonuna karşı tedavi edici özelliklere sahiptir.
  • Keten tohumu, sumak ve hatmi kökü suyun içine alınarak 20 dakika kadar kaynatılır. Elde edilen karışım süzüldükten sonra kalan posa temiz bir tülbente alınarak boğaza sarılır. Bu uygulama boğaz ağrılarına ve şişliklere karşı çok iyi gelecektir.
  • Kurutulmuş mine çiçeklerini iyice ezdikten sonra yumurta sarısıyla karıştırarak yakı kıvamına getirin. Sıcak suya batırılarak sıkılmış bir bezin üzerine yerleştirerek ağrılı boğaza sararak bekletin. Bu işlem boğaz ağrılarına karşı çok iyi gelecektir.
  • Papatya, ebegümeci ve menekşe karışımını kaynamış su içerisinde 20 dakika kadar demledikten sonra süzdürün. Bu karışımı gün içerisinde üç defa birer fincan için.
  • Hatmi yapraklarının üzerine sirke ekleyerek kaynatın ve süzdükten sonra elde edilen suyla boğaz gargara yapabilirsiniz. Ayrıca bu bitkinin tohumlarını kaynamış su içerisinde beklettikten sonra ılık olarak içerseniz şişliği ve ağrıyı hafifletir.

Faranjit bitkisel tedavi yöntemlerini kullanırken, belirtilerin şiddeti ve süresi dikkate alınmalı ve gerekli durumlarda mutlaka bir sağlık profesyoneline danışılmalıdır. Geçmiş olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Hişam

07 Nisan 2024 Pazar

Merhaba ben son 3-4 yıldır yılda 4-5 kez faranjit hastalığına yakalanıyorum. Sigara kullanıyorum. Ayrıca solist olduğum sesimi de çoğu zaman yorabiliyorum. Faranjit hastalığı için hep antibiyotik tedavisi gördüm. Bana yardımcı olacak bir bitkisel kür tedaviniz var mı? Teşekkürler.

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Hişam Bey,

Geçmiş olsun. Faranjit için bitkisel çözümler arasında adaçayı gargarası, bal ve zencefil karışımı, ılık tuzlu su ile gargara yapma gibi yöntemler önerilebilir. Bunlar boğazınızı rahatlatabilir ve iltihabı azaltabilir. Ancak, sigarayı bırakmanız da şikayetlerinizin azalmasına büyük ölçüde yardımcı olacaktır. Sesinizi daha az yormaya çalışmanız da önemlidir. Bitkisel kürlerin yanı sıra, bir uzmana danışarak kapsamlı bir tedavi planı oluşturmanız faydalı olacaktır.

Sağlıklı günler dilerim.

2. Cevap
cevap

Huzeyfe

Merhabalar, İlk olarak şunu söylemeliyim ki faranjitin en önemli sebeplerinden birisidir. Ayrıca sesinizi sürekli kullandığınız için bu da ses tellerinizin tahrişine neden olur ve ortaya faranjit hastalığı çıkabilir. Limon suyu ile boğazınızda gargara yaparak enfeksiyonları yok edebilirsiniz. Ayrıca soğanın suyunu sıkarak yarım kaşık olarak günde birkaç defa tüketebilirsiniz.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni