Horlama Tedavisi Horlama Nasıl Tedavi Edilir?
20 Haziran 2024

Horlama Tedavisi Horlama Nasıl Tedavi Edilir?

Horlama şikâyeti olan hastalarda öncelikle hastanın genel durumu, hava yolları ve belirgin şikâyetleri değerlendirilir. Horlama, genellikle hava yollarındaki daralma ile başlar. Hastanın hava yollarındaki daralan bölgeler doğru bir şekilde tespit edilirse, tedavideki başarı oranı da o kadar artar. Bununla birlikte, aşağıda yazacağımız önerilere uyulması şarttır. Birçok kişide horlama sorunu vardır ve birçok kişi "Horlama nasıl olur?" ya da "Horlama tedavisi nasıl yapılır?" diye sorar. Horlama ve uyku apnesi, kompleks ve ciddi bir sağlık problemidir. Uyku apnesi, dokulardaki gevşeme ve hava yolundaki daralmadan dolayı meydana gelir. Bu problemin ortadan kaldırılması, horlamanın da tedavi edilebilir olduğunu gösterir. Uyku apnesi olan kişilerde uyurken terleme, gündüz bitkinlik ve yorgunluk, sık sık uyanma gibi birçok problemin ortaya çıkması mümkündür. Bu durumda uzman bir doktordan yardım almak en iyi seçenektir. Bir kulak, burun ve boğaz uzmanına gidip uyku testi yaptırmak faydalı olacaktır. Horlama tespit edilmişse, tedavisi için neler yapılabileceğini öğrenmek önemlidir.

Horlama Nasıl Teşhis Edilir?

Horlama tedavisi, hastanın genel durumu, endoskopik kulak, burun ve boğaz muayenesi, uyku testi ve gerekli görülürse uyku endoskopisi yapıldıktan sonra planlanır. Horlamaya sebep olan yutak, dil kökü, burun ve gırtlak kısımları değerlendirilir. Hava yolunu kapatan kısımlara yönelik ameliyat yöntemlerinin yanı sıra genel tedbir olarak kilo kaybı gibi nedenlerin ortadan kaldırılması faydalı olur. Her gün düzenli yürüyüş yapmak da önerilir.

Horlama Tedavisi Ameliyat

Ameliyat yapılması için risk faktörleri arasında çok ağır uyku apnesi, fazla kilo ve uyku sırasında horlama sendromu olan 50 yaş üstü kişiler bulunur. 50 yaş üstü hastalara ameliyat yerine uyurken oksijen tedavisi, CPAP ya da BIPAP uyku apnesi cihazı verilmesi daha uygun olabilir. Bu cihazlar, özellikle burun ya da ağızdan verilen basınçlı hava ile uyurken hava yollarının tıkanmasını önler. Uyku sırasında yüze takılan maskeler ile kullanılır. Uyku apnesi maskeleri ve bunlarla birlikte horlama protezi, ağız içine takılan alt çeneyi ya da dili öne çekebilen protezler de bulunmaktadır.

Horlama Cihazı

Piyasada horlama spreyi adı altında satılan ve titreşen dokuları rahatlatıp horlama sesini azaltan ürünler de bulunmaktadır.

Horlamaya Bitkisel Çözümler

Horlamaya bitkisel çözümler ve doğal çözümler adı altında satılan ürünler genellikle etkisizdir ve hastaların para ve zaman kaybetmesine neden olur. Uykuda horlama, halk arasında uyurken ses çıkarmaktan ibaret ve basit bir rahatsızlık olarak bilinir. Yorgun olunduğunda horlama normal karşılanabilir. Ancak sürekli horlama ve uyku apnesinin de eşlik etmesi durumunda, bir kulak, burun ve boğaz doktoruna gitmek en doğru seçenektir. Hastanın muayene edilmesi ve doğru tedavi yöntemlerinin belirlenmesi önemlidir. Horlama tedavisi için bu konuda uzman bir doktorla görüşmek en doğru yoldur.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Esrar Tedavisi Nasıl Yapılır?

Esrar Tedavisi Nasıl Yapılır?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tırnak Batması Evde Tedavisi

Tırnak Batması Evde Tedavisi

Bipolar Bozukluk Tedavisi

Bipolar Bozukluk Tedavisi

Demir Eksikliği Tedavisi Demir Eksikliği Nasıl Tedavi Edilir?

Demir Eksikliği Tedavisi Demir Eksikliği Nasıl Tedavi Edilir?

Bebeklerde Farenjit Nasıl Tedavi Edilir?

Bebeklerde Farenjit Nasıl Tedavi Edilir?

Venöz Yetmezlik Tedavisi Venöz Yetmezlik Nasıl Tedavi Edilir

Venöz Yetmezlik Tedavisi Venöz Yetmezlik Nasıl Tedavi Edilir