Zona Hastalığı Tedavisi Zona Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir?
22 Haziran 2024

Zona Hastalığı Tedavisi Zona Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir?

Zona hastalığı, deride meydana gelen virüslerin sebep olduğu bir hastalıktır. Bu hastalık, su çiçeği geçirmiş kişilerde görülür ve nedeni "Varisella Zoster" virüsünün vücuda girmesidir. Zona hastalığına yakalandıysanız, virüsün vücudunuza yeni yerleştiğini düşünmeyin. Bu virüs, su çiçeği geçirdiğiniz dönemde sinir uçlarınıza yerleşir ve uzun yıllar boyunca uyku halinde kalabilir. Hastalık çoğunlukla bağışıklık sisteminin zayıfladığı, uykusuz kalma, üzüntü, zehirlenme, aşırı yorgunluk, kemoterapi sonrası ve yoğun stres dönemlerinde ortaya çıkmaktadır. Zona hastalığı sinir ucu iltihabı olarak belirtebileceğimiz döküntülü ve ağrılı bir hastalıktır. Her yaştaki insanlarda görülebilir. Gençler ve çocuklar zona çıkardığında iyileşme süreleri kısa olur. Ancak daha yaşlı insanlarda zonanın ızdıraplı ve şiddetli ağrıları "gece yanığı" olarak isimlendirilir. Bağışıklık sistemi düşük olan insanlarda zona tek bir bölgede görülmez ve vücutta yaygın olarak ortaya çıkabilir. Sağlıklı bir kişide zona hastalığı tekrar çıkmaz, fakat lenfoma ve diğer kan hastalıkları olan insanlarda ya da kemoterapi gören kişilerde birden fazla zona atağı görülebilir.

Zona hastalığında yatak istirahati çok önemlidir. Bağışıklık sistemini zayıf düşüren bir hastalık olduğu için hastanın istirahat etmesi iyileşme hızı açısından oldukça önemlidir. Zona hastalığının tedavisinde, döküntü başladıktan sonraki ilk 3 gün içerisinde antiviral ilaçlara başlanması durumunda meydana gelecek ağrıların daha kısa sürdüğü gözlemlenebilir. Genellikle zona döküntüsü 3. hafta gibi biter. Hasta omurilikte şiddetli ağrılar duyabilir, şayet bu ağrılar batıcı ve iğnelenme şeklinde meydana geliyorsa bazı ağrı kesicilerle bu ağrıların şiddeti biraz da olsa giderilebilir. Döküntü bittikten sonra ortaya çıkan uzun süreli alerjilerde bazı antihistaminikler kullanılabilir. Eğer hastanın ağrıları kesilmiyorsa hemen doktora başvurmasında yarar vardır.

Zona Hastalığı Bitkisel Tedavisi

Elma sirkesi, zona hastalığının mucizevi bitkisel kürüdür. Elma sirkesinin en iyi özelliği antibakteriyel olmasıdır. Bu özelliği nedeniyle zona hastalığı sırasında bedende oluşmuş olan kabarcıkların tedavisinde kullanılır. Başka bir özelliği ise ağrı kesici olarak kullanılmasıdır. Peki, bu mucizevi sirke yöntemi nasıl uygulanabilir:

Zona Lokal Sirke Tedavisi

Bir pamuk alın ve onu elma sirkesinin içine batırın. Sorunlu olan bölgeye, kabarcıkların soyulmaması için dikkat ederek yavaşça uygulayın. Bu metodu uyguladıktan sonra ağrılarınızın hafiflediğini hemen fark edeceksiniz. Bu yöntemi günde 2 defa yapabilirsiniz.

Zona Oral Sirke Tedavisi

Elma sirkesini ağız yoluyla da tüketmek mümkündür. 2 yemek kaşığı elma sirkesini bir miktar su ile karıştırın ve için. Bu karışımı her gün tüketmek mümkündür.

Zona Hastalığı Hindistan Cevizi Yağı Tedavisi

Cildimiz için mucize etkileri bulunmaktadır. Zona hastalığının tedavisi için yapmanız gereken: Saf Hindistan cevizi yağını doğrudan sorunlu olan bölgeye uygulayın ya da gazlı bezi Hindistan cevizi yağına batırın. Her saat başı gazlı bezi değiştirerek sorunlu bölgeye sürün. Saf zeytinyağını ağrıyan bölgeye sürmeniz de zonanın iyileşme süresini hızlandırabilecek bir çözümdür.

Zona Hastalığı Çay Tedavisi

Yeşil çay; bu çayın içerisinde antiviral özellikler vardır. Ayrıca herkesin bildiği üzere bu çayın sinirleri yatıştırma ve insanı sakinleştirme özelliği vardır. Bu özellikleri ile zona belirtileri ile oluşan ağrıları hafifletecektir. Gün içerisinde 4-5 bardak yeşil çay içmek, zona virüsünü bedeninizden atmanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca bu virüsün tekrar oluşmasını önleyecektir. Kullanabileceğiniz diğer çaylar:

  • Oğul otu
  • Papatya
  • Keten tohumu
  • Melisa
  • Koni çiçeği
  • Isırgan otu
  • Rezene
  • Atkuyruğu
  • Adaçayı
  • Yonca
  • Ağaç çileği

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Kaygı Bozukluğu Tedavisi

Kaygı Bozukluğu Tedavisi

Güncel

Lenf Bezi Şişmesi Tedavisi

Lenf Bezi Şişmesi Tedavisi