Kemik Erimesi Tedavisi Kemik Erimesi Nasıl Tedavi Edilir?
11 Temmuz 2024

Kemik Erimesi Tedavisi Kemik Erimesi Nasıl Tedavi Edilir?

Günümüzde birçok insanın ve özellikle kadınların korkulu rüyası olan kemik erimesi, kontrollü ve bilinçli bir şekilde yapılan tedavi süreçleri sayesinde birçok insanın yüzünü güldürmeyi başarmıştır. Geç kalındığı zaman oldukça üzücü sonuçlara neden olan kemik erimesinde erken teşhis çok önemlidir. Günümüzde kemik erimesi tedavi edilebilir bir rahatsızlık konumuna gelmiştir. Kemik erimesi, kemik dokusunda bulunan yoğunluğun azalması nedeniyle oluşmaktadır. Sırt, bacak, diz ağrısı, omurgada oluşan eğrilik, eklemlerde görülen rahatsızlıklar genelde kemik erimesi hastalığının habercisi olabilir.

Kemik Erimesi Teşhisi

Kemik erimesi tedavisinde teşhisin koyulması için doktor, hastayı kemik ölçüm merkezine yönlendirir. Çıkan sonuçlara göre kemiğin yoğunluğundaki azalma oranına göre hastaya çeşitli kemik yoğunluğunu artırıcı ilaçlar verilir. Bu ilaçlar kemiklerde birikerek zamanla kemik yoğunluğunun artmasını sağlar. Ancak, ne yazık ki ilaçlar tek başına yeterli değildir. Hastanın da günlük hayatında uygulaması gerekenler şu şekilde sıralanabilir:

  • D vitaminin rolü çok önemlidir. Günde en az 20 dakika güneşlenmek kemiklerin sağlığı açısından çok faydalıdır.
  • Kemik erimesinin en büyük nedeni kalsiyum eksikliğinden kaynaklanır. Her gün tüketilen bir bardak süt, kahvaltılarda iki kibrit kutusu peynir, akşamları yatmadan yiyeceğimiz bir kase yoğurt ve kalsiyum içeren gıdaların alınması kemik erimesi tedavisinde oldukça etkilidir.
  • Aşırı derecede protein ve fazla tuz tüketiminden kaçınmak.
  • Günde 3 bardaktan fazla çay veya kahve içilmemesi.
  • Spor yapmak (özellikle yoga ve pilates).
  • Aşırı derecede alkol ve sigara tüketiminden kaçınılmalı.
  • Posalı gıdalar tüketmek kemik erimesi tedavisinde oldukça etkili yöntemlerdir.

Kemik Erimesi Tedavisinde Alternatif Tıp

  • Bir kase yoğurdun içine 1 çorba kaşığı kuru nane karıştırılır ve her akşam yatmadan düzenli olarak tüketildiğinde kemik erimesi görülen hastalarda oldukça azalmaların görüldüğü tespit edilmiştir.
  • Yaklaşık 200-250 gram kadar brokoli 1 litre suya atılır ve 5-6 dakika kaynar suyun içinde bırakılır. Daha sonra elde edilen brokoli suyu sabah, öğle, akşam aç karnına yemeklerden önce içilir. Brokoli suyunu içtikten sonra 20 dakika boyunca hiçbir şey yenip içilmemesi gerekir. Toplam tedavi süresi 21 gündür. Kür 7 gün denenip 3 gün bırakılması gerekir. Yani bu şekilde toplam 21 gün kür uygulanmış olur.
  • Yumurta kabukları biriktirilir. 10 adet yumurta kabuğu biriktirildikten sonra yumurta kabukları mikserden geçirilip toz haline getirilir. 20 adet sıkılmış limon suyu ile yumurta kabukları karıştırılır. Bu karışım daha sonra süzülüp buzdolabında saklanır. Gün içinde 2 defa sabah ve akşam aç karnına tüketilir.

Güncel Araştırmalar ve Gelecek Perspektifleri

Tıp dünyası; kemik erimesi tedavisi ile ilgili araştırmalar günümüzde hala devam etmekte olup en etkili ilacın piyasaya ve insanların hizmetine sunulması ile uğraşmaktadırlar. Yeni geliştirilen biyoteknolojik ilaçlar ve tedavi yöntemleri, kemik erimesinin önlenmesinde ve tedavisinde umut vaat eden sonuçlar göstermektedir. Ayrıca, genetik araştırmalar ve kişiselleştirilmiş tıp uygulamaları sayesinde, her bireyin özel durumuna uygun tedavi yöntemleri geliştirilmektedir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Sağun

11 Temmuz 2024 Perşembe

Kemik erimesi belirtileri olan sırt, bacak ve diz ağrıları yaşıyorum, acaba bu rahatsızlıktan muzdarip olabilir miyim? Hangi ilaçları kullanmam ve günlük hayatımda nelere dikkat etmem gerekiyor?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Sağun,

Sırt, bacak ve diz ağrıları kemik erimesi belirtileri olabilir, ancak bu belirtiler başka rahatsızlıkların da belirtisi olabilir. Bu nedenle kesin bir teŞ›his için bir doktora başvurmanı tavsiye ederim. Doktorun yapacağı muayene ve tetkikler sonucunda daha net bir bilgi sahibi olabilirsin.

Kemik erimesi teşhisi konulursa, doktorun muhtemelen kalsiyum ve D vitamini takviyeleri, bisfosfonatlar veya hormonla ilgili ilaçlar önerebilir. Bunun dışında, beslenmende yeterli miktarda kalsiyum ve D vitamini almaya dikkat etmelisin. Süt ve süt ürünleri, yeşil yapraklı sebzeler ve balık gibi besinler kalsiyum ve D vitamini açısından zengindir.

Ayrıca, düzenli egzersiz yapmak önemlidir. Özellikle ağırlık taşıma ve direnç egzersizleri kemik sağlığı için faydalı olabilir. Sigara ve alkol kullanımından kaçınmak da kemik sağlığını korumaya yardımcı olur.

Sağlıklı günler dilerim.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Ameliyatsız Miyom Tedavisi

Ameliyatsız Miyom Tedavisi

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bursit Tedavisi Bursit Nasıl Tedavi Edilir?

Bursit Tedavisi Bursit Nasıl Tedavi Edilir?

Boğaz Enfeksiyonu Tedavisi

Boğaz Enfeksiyonu Tedavisi

Katarakt Tedavisi Katarakt Nasıl Tedavi Edilir?

Katarakt Tedavisi Katarakt Nasıl Tedavi Edilir?

Makat Çatlağı Tedavisi Makat Çatlağı Nasıl Tedavi Edilir?

Makat Çatlağı Tedavisi Makat Çatlağı Nasıl Tedavi Edilir?

İdrar Yolu İltihabı Bitkisel Tedavisi

İdrar Yolu İltihabı Bitkisel Tedavisi

Güncel

Alt Çene Geriliği Tedavisi

Alt Çene Geriliği Tedavisi

Güncel

Üre Tedavisi Üre Nasıl Tedavi Edilir?

Üre Tedavisi Üre Nasıl Tedavi Edilir?