Zona Hastalığı Bitkisel Tedavi
12 Temmuz 2024

Zona Hastalığı Bitkisel Tedavi

Zona Hastalığı ve Bitkisel Tedavi Yöntemleri

Zona hastalığı, herpes zoster virüslerinin neden olduğu ciddi bir deri hastalığıdır. Halk arasında gece yanığı ve kuşak hastalığı olarak da bilinmektedir. Bu hastalık, stres, travma, depresyon ve üzüntü gibi bağışıklık sistemini zayıflatan etkenlerle tetiklenebilmektedir. Ancak, zona hastalığını etkinleştiren kesin sebep tam olarak bilinmemektedir. Bağışıklık sistemindeki bir zayıflık, virüsün çoğalmasına ve sinirler boyunca yayılmasına neden olabilir, bu da deride döküntü ve ağrıya yol açar.

Çocuklarda bile zona hastalığı, genelde çocukluk çağında geçirilen su çiçeği mikrobunun sinirlerde saklanması ve yıllar sonra belirli sebeplerle tekrar aktif hale gelmesi ile ortaya çıkabilir. Her yaşta görülebilir ancak 50-60 yaşın üzerindeki kişilerde daha sık rastlanmaktadır. Çocuklar ve gençler zona hastalığında daha hızlı iyileşirken, yaşlılar hastalığı daha ağır geçirebilirler.

Zona hastalığının belirtileri doktor tarafından yapılan testler olmadan da teşhis edilebilir. Belirtileri arasında baş ağrıları, ciltte kabarcıkların oluşması, bazı durumlarda ateşlenme, ciltte kızarıklık, deride kabuklanma ve dökülme, halsizlik ve yorgunluk bulunmaktadır. Hastanın vücudunda oluşan kabarcıklardan çıkan sıvıya temas eden kişi, eğer su çiçeği geçirmemişse su çiçeği hastalığına yakalanabilir. Zona ve su çiçeği geçirmiş kişiler, başka hastalardan bulaşma yoluyla virüs kapmaya karşı dirençlidirler. Zona hastalığı sırasında banyo yapılabilir, ancak sıcak su ile yapılan banyolar ağrıyı artırabilir. Ayrıca banyo sonrası kabarcıkların mikrop kapma riski artmaktadır. Bu sebepten dolayı, banyodan sonra antiseptik solüsyonlarla pansuman yapılması gerekmektedir.

Zona Hastalığı Bitkisel Tedavi Yöntemleri

  • Hastanın vücudu zeytinyağı ile ovulur.
  • Ağrı olan yerler badem yağı ile ovulur.
  • Vücut sirkeyle karıştırılmış su ile yıkanır.
  • 4 bardak suya, 4 kaşık ezilmiş kuşburnu konularak 30 dakika kaynatılır. Nöbet şekeri ile tatlandırılarak, günde 3 defa içilir.
  • Armut suyu, antiviral bileşik olan kafeik asit bakımından zengindir. Bu sebeple zona hastaları bolca armut yemeli ve suyunu içmelidir.
  • Çarkıfelek çiçeğinin sakinleştirici özelliği bulunmaktadır. Zona hastalığının ağrılarına iyi gelir.
  • Semizotu, bu hastalığa fayda sağlayan bitkiler arasındadır. Ispanak gibi yemeği yapılarak tüketilebilir.
  • 250 ml kaynar suya 2 çay kaşığı kurutulmuş oğul otu karıştırılır. Hazırlanan bu çay doğrudan döküntülerin üzerine uygulanabilir.
  • Yeşil çay, antiviral özelliği olan bir bitkidir. Ayrıca sakinleştirici ve sinirleri yatıştırıcı özelliği bulunmaktadır. Yeşil çay, bu özellikleri ile zona belirtilerini hafifletebilir.

Bitkisel tedavi yöntemleri ile 2 ayda leke izi kalmadan, medikal ilaç kullanmadan sonuç alınabilmektedir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Sermiyan

24 Nisan 2024 Çarşamba

Zona hastalığının çok tehlikeli bir hastalık olduğu ve ikinci defa yakalanırsanız öldürücü olduğu söyleniyor. Ben bir kere oldum ve tedavi oldum. Çok korkuyorum lütfen yardımcı olun. Tekrar zona olmamak için nelere dikkat etmeliyim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Sermiyan,

Zona hastalığını bir kez geçirmek bağışıklık sisteminizin gelecekte aynı virüse karşı daha dirençli olmasını sağlayabilir. Ancak yeniden ortaya çıkma riski tamamen ortadan kalkmış değildir. Stresten uzak durmak, dengeli beslenmek, yeterli uyku almak ve bağışıklık sisteminizi güçlendirecek şekilde yaşamak tekrar zona geçirme riskinizi azaltabilir. Ayrıca, zona aşısının da tekrar zona yaşama riskini önemli ölçüde azalttığı bilinmektedir. Bu konuyu bir doktora danışarak aşı olup olamayacağınızı öğrenebilirsiniz. Sağlıklı günler dilerim.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kıl Kurdu Bitkisel Tedavi

Kıl Kurdu Bitkisel Tedavi

Haber Bülteni