{ "title": "Sık İdrara Çıkmanın Bitkisel Tedavisi", "image": "https://www.tedaviler.gen.tr/images/Sik-Idrara-Cikmanin-Bitkisel-Tedavisi-36.jpg", "date": "20.01.2024 00:23:26", "author": "Kürşat YILDIRIM", "article": [ { "article": "
Sık İdrara Çıkmanın Bitkisel Tedavisi, Gece uykularının bölünmesi özellikle ilerleyen yaşlar da görülen birtakım rahatsızlıkların belirtisidir. Sık idrara çıkma da bunlardan birisidir. Rahatsızlığın giderilmesi için çeşitli çözüm yolları vardır. Bitkisel tedavi bunlardan birisidir. Sık idrara çıkmanın bitkisel tedavisi yapılırken bazı Uzman önerilerini dikkate almak gerekir. Bunlardan birisi bunun bir hastalıktan mı yoksa doğal yaşlanmaya bağlı olarak mı geliştiğine dair teşhis yaptırılması gerekir.

Sık idrara çıkmanın bitkisel tedavisi nasıl yapılır?

Maydanoz kürü: Birçok derde deva maydanoz içeriğinde bulunan C vitamini ile idrar yolları rahatsızlıkları ve sık idrara çıkmanın adeta ilacıdır. Bunun için bir demet maydanozu yıkayıp temizledikten sonra, bir litre kaynamış suyun içine atın, 5 dakika kaynattıktan sonra soğumaya bırakılır. Hazırlanan kürden aç karna günde üç defa içilmesi gerekir. Bu şekilde hem C vitamini alarak bünyenin kuvvetlendirilmesi sağlanacak hem de asidik özelliğinden dolayı iltihaba yol açan enfeksiyonların yok olmasına yardımcı olacaktır.

Karnabahar kürü: Karnabahar sık idrar tedavisinde oldukça etkili bir bitkidir. Bu uygulamayı yapabilmek için 3-4 bardak su bir tencereye konur, içine 300 gr. Karnabahar atılır. Kaynamaya başladıktan sonra on dakika haşlanması beklenir. Daha sonra ocağın altı kapatılır ve on dakika demlenmeye bırakılır. Karnabahar suyun içinde sürekli kalabilir. Karnabahar suyu, sabah akşam yemeklerden önce bir su bardağı içilir. Bu uygulama bir hafta devam eder, 2-3 gün ara verildikten sonra yedi gün daha içilir. Aynı şekilde üç gün ara verilir ve yedi gün içilerek toplan üç hafta tamamlanır.

Bu uygulama ile C vitamini alınır ise idrar asidik hale gelerek iltihabi durumların oluşumunu azaltır ve sık idrara çıkmayı önler. Kullanılmayan karnabaharlar buzdolabında ağzı kapalı poşet içinde saklanmalı, her gün taze olarak yapılmalıdır. Kür hazırlandıktan sonra biraz ılık ve içine bir kaşık şeker atarak içilmesi gerekiyor, aksi durumda oldukça lezzetsiz bir tadı vardır içemeyebilirsiniz.

Andız kökü kürü: Bir başka uygulama da ise 10 gr. Andız kökü bir su bardağı kaynamış sıcak su içine atılır. 10 dakika kadar demlenmesi beklendikten sonra bir tülbent yardımı ile süzülerek kalan posa atılır ve suyu içilir. Bu uygulamanın kullanımı da maydanoz kürü gibidir.

Hatmi çiçeği kürü: Eski Mısır'da tedavi amaçlı kullanılan hatmi çiçeği oldukça etkili bir içeriği sahipti, özellikle böbrek ve idrar kanallarının tedavisinde kullanıldığında faydası görülen hatmi çiçeği ile sık idrara çıkmaktan kurtulabilirsiniz. Uygulamanın yapılabilmesi için 1 bardak kaynamış su içine 10 gram kuru hatmi çiçeği konulur. Beş dakika demlenmesi beklendikten sonra içilir. Bu uygulamanın faydasını görmek için günlük iki üç bardak içilmelidir. Devamında üç gün aralarla üç hafta uygulamaya devam edilmelidir. Oldukça etkili bir tedavidir.

Kiraz sapı kürü: Bunun için bir bardak kaynamış su içine iki üç gram taze ve kuru kiraz sapı konur. On dakika kadar demlenmesi beklendikten sonra içilir. Bu uygulamayı günde iki ya da üç defa yapılmalıdır. Uygulama süresi yedi gün kullanım üç gün ara verme şeklinde toplam üç haftadır.

" } ] }