{ "title": "Şeker Hastalığı Tedavisi", "image": "https://www.tedaviler.gen.tr/images/Seker-Hastaligi-Tedavisi-53.jpg", "date": "20.01.2024 03:07:11", "author": "Bekir İLBAĞI", "article": [ { "article": "
Şeker hastalığı tedavisi, Adı gibi tatlı olmayan bir hastalık olan şeker hastalığı ya da diyabet son dönemlerde fazlaca insanın problemi olmaya başladı. İnsan vücudunda midenin arka kısmında bulunan pankreas, kan şekerini düzenleyen hormonlar salgılamaktadır. Pankreas bezinin salgıladığı hormonlardan biri de insülindir. Pankreas bezinin salgıladığı insülin hormonu, salgılanamazsa veya etkisiz kalması durumunda vücudun enerji ihtiyacını karşılayan glukoz (Şeker) hücreye giremez. Hücreye giremeyen şeker kanda birikir. Kanda bulunması gerekenden fazlası şeker bütün hücrelere zarar verir. Kandaki fazla şeker, vücuda zehir gibi etki yapar. Şeker hastalığı çoğunlukla genetik olmakla birlikte beslenme ve çevresel etkenlere de bağlanmaktadır. Şeker hastalığı kontrol edilemezse, damarları ve sinirleri tahrip ederek kalp, göz, böbrek ve beyin gibi organlara zarar verebilmektedir. Şeker hastalığına bağlantılı olacak hasarları önlemek ya da geciktirmek için erken teşhis ve tedavi çok önemlidir.

Şeker Hastalığı Tedavisi: Şeker hastalığının tedavisindeki hedef kan şekerini dengede tutmaktadır. Başka bir söylemle kan şekeri düşmelerini ve yükselmelerini önlemektir. Kan şekeri seviyesinin ayarının sağlanması komplikasyonları önlemek veya var olan komplikasyonların seyrini yavaşlatmak için çok önemlidir.
Şeker hastalığının tamamen geçmesi mümkün değildir. Bu nedenle uzmanların önerileri mutlaka harfiyen yapılmalıdır. Önerilere uyulursa hasta normal insanlar gibi yaşamlarına devam ederler. Yapılan önerilere uyulmazsa kalp ve damar hastalıklarından organ kayıplarına kadar giden birçok komplikasyonlar kaçınılmaz olur." } ] }