{ "title": "Safra Kesesi Taşı Bitkisel Tedavi", "image": "https://www.tedaviler.gen.tr/images/Safra-Kesesi-Tasi-Bitkisel-Tedavi-88.jpg", "date": "19.01.2024 08:57:02", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Safra Kesesi Taşı Bitkisel Tedavi: Karaciğerin ürettiği safranın depolanmasını sağlayan bir organ olan safra kesesi, sindirim esnasında safra kanalı ile mideye safra aktarılmasından sorumludur ve bu organda oluşan taş, kansızlık, karaciğer ve pankreas hastalıkları, şeker hastalığı, safra yolu enfeksiyonları ve kalıtsal kan hücreleri bozukluğunun yanı sıra aşırı şişmanlık, yetersiz beslenme ve kolesterol fazlalığından da kaynaklanabilir. Birçok safra kesesi taşı hastada hiçbir şikâyete yol açmadan kendiliğinden çözünebilir, bazı taşlar da ağrı durumu yaratır ve bazı ilaçların etkisi ile çözülür. Bazı durumlarda ise cerrahi operasyon gerekebilir. Ancak bazı şifalı bitkiler Safra kesesi taşı bitkisel tedavi ile ameliyata gerek kalmadan tedavi edebilir. Bitkisel tedavide amaç safra kesesinde sertleşmiş olan kolesterol parçacıklarının safra kanalından atılmasını sağlamaktadır.

Safra Kesesi Taşı Destek Bitkisel Formüller

Karahindiba, bu şifalı bitki safra kesesi için oldukça büyük şifa kaynağıdır. Safra üretimini artırır ve safra kanallarının açılmasını sağlar. Papatyaya benzeyen karahindiba bitkisini dilerseniz sıvı içeceklerin içerisine ilave edip, dilerseniz de çayını yaparak 3 ay boyunca sabah ve akşam olmak üzere düzenli bir şekilde tüketirseniz, safra kesesi taşlarının röntgen sonuçlarında eridiğini görebilirsiniz.

Maydanoz, safra kesesinde taş oluşumunu engellemek için oldukça faydalı olan maydanoz, oldukça şifalı bitkiler arasındadır. Çok etkili bir idrar söktürücüdür ve safra kesesindeki taşların bağırsağa geçmesini ve vücuttan atılmasına yardımcı olur. 1 çay kaşığı kurutulmuş maydanoz kökünün üzerine bir fincan kaynar su ilave edip 15 dakika kaynattıktan sonra günde 1-2 defa içilebilir.

Nane, safra kesesinde oluşan taşların yarattığı ağrılardan nanenin yatıştırıcı özelliği sayesinde kurtulmak mümkündür. Bu nedenle isterseniz bu bitkiyi çay olarak, isterseniz de yemeklerde baharat şeklinde tüketebilirsiniz.

Isırgan otu, taş oluşmasını engelleyen şifalı bir bitki olan ısırgan otu, vücuttan taşların ufak haldeyken atılmasını kolaylaştırır.

Ayı üzümü, safra taşı tedavisinde oldukça etkili olan ayı üzümü, safra kesesi taşı oluşumunu engeller ve mikrop öldürücü özelliğe sahiptir.1 litre soğuk suyun içerisine 4 kaşık kurutulmuş yapraklarından ilave edip 4 saat boyunca beklettikten sonra günde 3 bardak içtiğinizde safra kesesi taşının yaratacağı enfeksiyonu ortadan kaldırır.

Zerdeçal, büyük olan safra kesesi taşlarının küçülmesine yardımcı olan bu bitki, baharat olarak bazı yemeklerde kullanılabilir.

Turp, 15 gün boyunca katı meyve sıkacağından sıkılan 100 gram turp suyu içilmesi safra taşı için önleyici tedavide etkili olabilir.

İğde, 1 su bardağı suyun içerisinde 5 tane iğde atarak orta ateşte 5 dakika kaynatıp ılıdıktan sonra sabah kahvaltı etmeden yarım saat önce içilmesi safra kesesi taşı tedavisinde oldukça etkilidir.

Kırkkilit bitkisi, kaynatılmış 1 bardak suyun içerisine 1 tatlı kaşığı bu şifalı bitkinin atılarak 5 dakika beklettikten sonra suyunu süzerek yemeklerden yaklaşık iki saat sonra tüketilmesi safra kesesi taşı tedavisi için oldukça yararlıdır.
" } ] }