{ "title": "Romatizma Tedavisi", "image": "https://www.tedaviler.gen.tr/images/Romatizma-Tedavisi-69.gif", "date": "20.01.2024 14:37:28", "author": "Kübra Akgüneş", "article": [ { "article": "Romatizma tedavisi, günümüzdeki romatizma hastalığının başlıca tedavilerinden biridir. Romatizma günümüzde genç yaşlı fark etmeksizin birçok insanın şikâyetçi olduğu bir rahatsızlıktır. Romatizma vücudumuzun eklem yerlerindeki eklem sıvısının azalması veya bitmesi durumunda meydana gelir. Romatizma genetik olarak ailemizden ve bizden önceki kuşaklardan geçmiş olabilir. Yaşadığımız yerin hava koşulları, iskelet sistemimizdeki bozukluklar, yanlış yapılan hareketler, alınan darbeler romatizmayı tetikler.

Romatizma Tedavisinin Amacı Nedi?

Romatizma tedavisi hareketlerimizi kısıtlayan, ağrı yapan, eklem yerlerinde zaman zaman şişmelere sebep olan romatizmal hastalıkların Uzman kişiler ve hekimler tarafından çözümlenmesidir. Romatizma tedavisindeki yöntem romatizmanın çeşidine göre belirlenir. Romatizma ikiye ayrılır. Bunlar iltihaplı romatizma ve iltihapsız romatizmadır. İltihapsız romatizma genel olarak görülen çeşididir. Halk arasında iltihapsız romatizmaya kireçlenme de denir. Birçok insan bu rahatsızlıklardan dolayı romatizma tedavisi olmayı istese de romatizma tedavisi hakkında bilgisizlik, hastane korkusu, tedaviden sonra kesin sonuca ulaşılıp ulaşılamayacağı düşüncesi yüzünden doktora gitmeyi erteliyor. Ertelemenin faydası yok aksine tedaviyi sürecini uzatıp hastalık boyutunu ilerletiyor.

Romatizma Tedavisi İçin Hangi Bölüme Başvurulmalı?

Romatizma tedavisi için yaşadığınız yerdeki en yakın hastanenin Ortopedi bölümünden randevu alıp şikâyetlerinizi ortopedi uzmanı olan hekimlerle paylaşabilir ve gerekli olan romatizma tedavisine başlayabilirsiniz. Romatizma tedavisine başlamak ve doğru tanıyı koymak için ilk önce röntgen çektirerek daha sonra doktorunuzun istediği diğer gerekli işlemleri tamamlayarak tedavi sürecini başlatmanız mümkün.

Romatizma Tedavisi Nasıl Olur?

Romatizma tedavisi romatizmal hastalığınızın ilerleme durumuna göre belirlenir. Yaş faktörü önemli bir etkendir. Gençlerde kireçlenme sık sık görülmese de yaşlı insanlardaki ağrıların birçoğu kireçlenmeye dayanır. Eklemlerin deforme olması, yaşın getirdiği kemik erimeleri, düzensiz beslenme romatizmanın başlıca nedenlerindendir. Hastalığın ilk evresinde iseniz hekim kontrolü altında eklem sıvısını arttıran hap ile romatizma tedavisi görebilirsiniz. Eğer romatizma tedavisi hapla yapılamayacak boyuta gelmişse iğne ile eklemler için gerekli olan sıvı size tıbbi yolla takviye edilir. Durumunuz için bu iki yöntemde yetersizse, yaşınız ve kilonuz da romatizma tedavisini kaldırabilecek düzeydeyse ameliyata başvurabilirsiniz.

Her ne kadar romatizma tedavi yöntemleri etkili olsa da yaşanılan çevre faktörleri, beslenme düzeni, kalsiyum magnezyum, potasyum gibi önemli minerallerin eksikliği gibi etkenler sonucunda romatizma tekrar nüksedebilir. Günlük hayatta kendinize dikkat etmeli, romatizma ağrısı çektiğiniz bölgeyi soğuktan korumalı, vücudumuzun bütün ağırlığının eklemler tarafından çekildiğini düşünerek eğer romatizma hastalığı olan biriyseniz saydığımız etkenlere daha çok önem vermeli ve romatizma tedavisi olmaya bir an önce başlamalısınız. Saydığımız bu yöntemleri uygulamadan önce sağlık kontrollerinden geçmeli ve hekim tavsiyesi olmadan ilaç kullanmamanızı tavsiye ederiz.
" } ] }