{ "title": "Nasır Tedavisi", "image": "https://www.tedaviler.gen.tr/images/Nasir-Tedavisi-21.jpg", "date": "19.01.2024 09:37:01", "author": "Kürşat YILDIRIM", "article": [ { "article": "
Nasır Tedavisi, Vücudumuzun basınca uğrayan bölgelerinde meydana gelen nasır aslında vücudun korunma mekanizmasının yan etkisidir. Özellikle ayaklar da meydana gelir ve hayatı çekilmez hale getirir. Nasır tedavisinde birçok yöntem kullanmamıza rağmen yüzeyinden sadece bir kısmı vücudumuzdan uzaklaştırabiliriz. Bu haliyle oldukça uğraş veren bir rahatsızlıktır. Nasır basınç bölgesinin tepkisel olarak kalınlaşması ve kökünün canlı dokuya ulaşması ile ağrı başlatır. Ayak parmaklarında, topuklarda, ayağın dış ortasında ve ellerin içlerinde yoğun olarak görülür. Nasırı tedavi etmek için kullanılan bantlar başta olmak üzere birçok tedavi uygulamamıza rağmen bir türlü geçmek bilmez.

Nasır nasıl tedavi edilir?

Ekşi hamur, Büyük ve köklü nasır tedavisinde evde yapabileceğiniz en etkili yöntem ekşi hamur tedavisidir. Bunun için yaklaşık 100 gr. Buğday ununu evde maya ile karıştırarak yoğurun, bir gün beklettiğimiz hamuru nasırlı bölgeye iyice kalın bir tabaka halinde sarın, üzerine hamuru kaplayacak şekilde buzdolabı poşeti sarın, nasır ayağınızda ise imkânlar ölçüsünde terlik giyerek idare edin, değilse bir numara büyük ayakkabı giyin ve bir gün boyunca hamuru ayağınızdan çıkarmayın, nasır vücudun el ya da diğer bölgelerinde ise hamuru muhafaza edecek şekilde bir gün boyunca nasırlı bölgede tutun, bir günün sonunda naylonu çözün ve hamuru nasırlı bölgeden uzaklaştırın. Nasırlı bölgeyi sıcak su ile yıkayarak kurulayın. Gün içinde nasırın kökü ile çıktığını göreceksiniz. Bu yöntem denenmiş oldukça etkili bir yöntemdir.

Lanolin yağı, Koyun yünlerinin yıkanması aşamasında ortaya çıkan bu yağ oldukça etkili bir cilt koruyucudur. Bu yağ normal ortamında oldukça kötü kokusu olan bir yağdır. Yüzeysel olduğunu hissettiğiniz nasırlarda bu yağın kullanılmasında fayda vardır. Fakat kozmetik Dünya'sında birçok alanda kullanılır, dolayısı ile lanolin yağı çeşitli güzel kokular ile harmanlanarak insanların kullanımına sunulmuştur. Bu yağı nasırlı bölgelere gün içinde 3 defa sürün oldukça etkili bir içeriğe sahip olduğundan biraz alerjik bir durumu vardır. Alerjiye yatkın bünyeler lanolin içerikli kremler kullanırken dikkat etmelidir. Gün sonunda ayağın yıkanarak temizlenmesi gerekir. Ertesi gün aynı şekilde bu yağ sürüldüğünde üçüncü gün nasırın iyileştiğini görebilirsiniz.

Soğan sarımsak, Nasırlı bölge gece yatmadan önce 15 dakika boyunca sıcak suda tutulur, daha sonra nasırlı bölgeye ince dilimlenmiş soğan ve sarımsak sarılır, üzeri buzdolabı poşeti veya bir naylon ile sıkıca kapatılır. Her ne kadar rahatsız edici bir koku ile geceyi geçirmek zorunda kalsanız da sabah kalktığınızda yok olmaya yüz tutmuş bir nasır ile uyanarak çektiğinize değecektir. Çünkü soğan ve sarımsak içindeki asitler nasırın yumuşamasına neden olur.

Badem yağı, Küçük nasırların tedavisinde E vitamini açısında oldukça zengin bir içeriğe sahip olan badem yağı, cildi besleyen, cilt yaralarına karşı güvenle kullanılan ve nasır tedavisinde başarı ile kullanılan başka bir üründür. Bunun için aktarlardan aldığınız badem yağını nasırlı bölgeye ovarak sürün, üst üste gün içinde 3 defa sürerek nasırlı bölgeyi yumuşatın, gün sonunda nasırlı bölgeyi yıkayın ve kurulayın, nasır yumuşamış ise yerinden çıkacaktır, eğer çıkmıyor ise badem yağını birkaç gün daha denemeniz gerekir.

Yara bandı, plaster bant, Nasır tedavisinde bir başka yöntem ise ayakkabıyı ayağınıza giydiğinizde nasırlı bölgeye temas etmesini engellemek için yara bandı veya nasırlı bölgeyi yumuşak tutacak bir plaster yapıştırın, kuru bandanalar nasır tedavisinde yeterli olmamaktadır. Nasırın yumuşaması için üzerinin hava almaması gerekir. Mümkün olduğunca üzerine basmayın, pişik kremleri kullanmayın, birkaç hafta boyunca nasırlı bölgeyi bu şekilde muhafaza edin, bir hafta sonunda nasır yok olacaktır.
" } ] }