{ "title": "Mide Mikrobu Tedavisi", "image": "https://www.tedaviler.gen.tr/images/Mide-Mikrobu-Tedavisi-26.jpg", "date": "23.01.2024 03:52:46", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "
Mide Mikrobu Tedavisi, Mide içinde gelişen birçok problem ile ülser Helicobacter Pylori ismi verilen mikrop tarafından meydana gelir. Oluşan bu mikrobun ülsere neden olduğunu Prof. Doktor Barry Marshall tarafından keşfedilmiş ve bu keşfi sayesinde de Nobel Tıp ödülünü almaya hak kazanmıştır. Mide içinde oluşan bu mikrop mide lenfomasına, gastrite, mide kanserine, dispepsi ye yol açmaktadır. Bunun ile ayrıca karın ağrısı, kansızlık ile gelişme geriliğine de neden olabilecek oldukça zararlı bir mikrop çeşididir. Helicobacter pylori yani mide içinde meydana gelen mikrop mide yüzeyinin ülserine ve kronik iltihabına sebep olan bir bakteri türüne verilen isimdir. Oluşan bu zararlı mikrop mide duvarına tutunarak o bölgede inflamasyona yol açar. Helicobacter pylori ismi verilen mikrop aynı spiral yapıda olur. Biyopsi amaçlı alınan örneklerde hiç bekleme yapmadan yapılan incelemelerde oluşan mikrobun spiral yapıda bekletilip inceldiğinde ise aynı küre biçiminde olduğu görülür. Helicobacter pylori ismi verilen bu mikrop mide ülserinin yüzde yetmişinden bağırsak ülserlerinin ise yüzde doksanı sorumludur. Midede oluşan mikrop ülser rahatsızlığının en önemli sebebidir. Ayrıca bazı mide kanserlerinin de gelişmesinde oldukça önemli rol oynar. Mide mikrobu mide içinde meydana gelen kalıcı kronik enfeksiyon ile kalıcı gastrite yol açar. Yapılan incelemeler sonucunda mide mikrobu olan kişilerin diğer kişilere göre mide kanserine yakalanma ihtimalleri dört kat daha fazla olur.

Mide Mikrobu Tedavisi Nasıl Olur?

Mide mikrobunun tedavisi tam üç aşamadan geçmektedir bunlar:

Asit Giderici Tedavi: Midede asit salgılama oranını azaltmaya çalışılır. Bu amaçlı ile sağlık uzmanı tarafından aşağıda belirtilen ilaçların en az iki hafta süre içinde kullanımı tavsiye edilir: Birinci döngü içinde olan antibiyotik tedavisi olumsuz olur ise Bizmut terapisi başlatılır. Uygulanan bu terapinin dışkı rengini koyulaştırdığı unutulmaması gerekir.
Antibiyotik Tedavisi: Kullanılan antibiyotikler midede oluşan mikrobun tamamen öldürülmesi için oldukça etkili ilaç türleridir. En az iki hafta süre ile aşağıda belirtilen antibiyotiklerin alınımı tavsiye edilir:
Diğer Öneriler: Midede mikrop belirtilerini azaltabilmek için şunlara çok dikkat ediniz:
Yaşam Tarzı Önlemleri: Mide mikrobundan çok daha kolay bir şekilde kurtulabilmek için aşağıda belirtilerin maddeleri uygulayın:
" } ] }