{ "title": "Lazerle Sivilce Tedavisi", "image": "https://www.tedaviler.gen.tr/images/Lazerle-Sivilce-Tedavisi-79.jpg", "date": "20.01.2024 06:49:35", "author": "seval sarıboya", "article": [ { "article": "
Lazerle Sivilce Tedavisi, Güzelliğin en büyük düşmanlarından biri olan sivilce, çoğu zaman ciltte çukur veya leke tarzında izler bırakarak iyileşir. Erken dönemde olan bu izler pembe iken, bazen cilt rengine dönerler. Fakat bu izlerin içi pembe kalabilir. Bu durum izlerin kötü iyileşmesi sonucunda veya kılcal damar çatlamasına bağlı olabilir. Bu nedenle ciltte oluşan çukurlar ve çökmeler cildin pürüzlü, gevşek ve cansız görünmesine sebep olur. Şayet sivilce izleri çok derin ise bu duruma cildin alt tabakasındaki yağ dokusunun azalmasına bağlıdır. Ancak hafif sivilceler kendiliğinden geçer ve iz bırakmaz. Ama ileri dereceli olgularda cilt altında nodüller ve kistik yapılar oluşur. Bu sivilceler iyileşme sırasında ciltte çukurlar ve düzensizlikler oluşturur. Bu görünüme sivilce lekeleri veya sivilce izleri denilir. Aynı zamanda da cilt altı yağı dokusunda da erime olur. Bu geri dönüşümsüz bir süreç demektir. Aslında her insan belli bir dereceye kadar sivilce sorunu yaşayabilir. Ancak bazı kişilerin genetik özellikler de içeren bir yatkınlıkları vardır. Yani ailede kalıtsal olarak ergenlik döneminde sivilce problemi yaşamış ise çocuklarında da görülme ihtimali çok yüksektir. Sivilce ağırlıklı olarak yüz, boyun, sırt, omuz ve üst kollarda yer alan bir olgudur. Yanı sıra yağ bezlerinin aktivitesinden kaynaklanan, cilt yüzeyinde kabarık olarak görülen ve içi iltihaplı olabilen sivilcelerdir. Bu yüzden sivilceler daha ciltte izler ve çukurlar oluşturmadan kullanılan lazer sistemleri ile tedavi edilmelidir. Bu amaçla en sık kullanılan lazer CO2 Fraksiyonel sisteminde, lazer ışını dokuya noktasal odaklar halinde yayılır ve cildi yeniden epitelizasyon eder. Ayrıca cilt altı dokularının yenilenmesini sağlar. Ciltteki bu yenilenme süreci, sivilce izlerinin azaltılmasında en etkili yöntemlerden biridir. İzler ne kadar yüzeysel ve küçükse o kadar yararlıdır. Ancak çok derin ve büyük izlerin olduğu alana dolgu uygulanır ve elde edilecek sonucun da çok daha iyi olması beklenir. Sağlıklı ve Güzellik dileklerimiz ile.

Lazerle sivilce tedavisi nasıl yapılır?

CO2 Fraksiyonel lazer; Cildin tüm yüzeyini soymak yerine aralıklı noktalar şeklinde soyan lazer tedavisidir. Oluşan hasarlar, mikroskobik boyutta olduğu için çok hızlı iyileştiren bir lazer tedavisidir. Özellikle sivilce, yanık, leke ve ameliyat izlerinin tedavisinde dermatologların kullandığı bir yöntemdir. Sivilce lekeleri için bu işlem bir ay arayla 4-6 seans uygulanmaktadır. Lazer uygulaması sonrası ciltte hafif bir yanma, kızarıklık ve şişlik oluşur. Ancak kısa bir süre sonra cilt normal görünümüne döner. Ertesi gün ciltte toplu iğne ucu gibi kahverengi bir pullanmalar olur ve ciltteki pullanma 4-7 gün sürer.

Q-Switch Nd-YAG lazer; Özellikle lekelenme şeklinde olan ve çok derin olmayan izlerde ve aktif olan sivilce lezyonlarında da tedavi edici özelliği bulunmaktadır. Bu tedavi uygulanırken lazer ışığı, etrafındaki normal dokuya zarar vermeden pigmentleri azaltır veya yok eder. Melanozomlar lazer ışığına maruz kaldıklarında ise vücut tarafından emilen küçük parçacıklara bölünürler. Bu sayede melanin ve melanozom yapıları azaldığından dolayı melazmanın rengi açılır. Dolayısıyla sağlıklı ve lekesiz bir cilt görünümü ortaya çıkar. Bu lazer sistemi ile çok farklı cilt tiplerindeki lekeler üzerinde etkili olduğunu, yapılan klinik çalışmalarla da kanıtlanmıştır. İki haftada bir olmak üzere ortalama 5-8 seans sonunda sivilce izlerinde belirgin iyileşme olur.

Fraksiyonel lazer; Lekelenme şeklinde olan sivilce izlerinin yanında derinliği fazla olan sivilce izlerinde de etkili olan güçlü bir lazerdir. Deride sivilce izlerine sebep olan hafif orta dereceli kırışıklık, lekeler ve yüzeysel sivilce ve yara izlerini giderir. Derin kırışık, leke ve izlerde düzelmeler yapılabilir. Sivilce izi, yara izi, kırışıklık, yüz sarkması ve çatlak tedavisinde ilk seçilen yöntemlerden biridir. Çünkü cildin üst ve alt tabakalarında çok etkili olmaktadır. Bu lazer ışığı cilde küçük parçalar halinde gönderilir ve bu bölgede yeni kolajen oluşumu tetiklenir. Böylece cildin iyileşmesi çok daha hızlı bir şekilde sağlanır. İki haftada bir olmak üzere en az 4 seans önerilir. Tedavi sonrasında kızarıklık ve şişlik görülebilir. Ancak bu etkiler iki gün içerisinde geriler.
" } ] }