{ "title": "Koah Bitkisel Tedavi", "image": "https://www.tedaviler.gen.tr/images/Koah-Bitkisel-Tedavi-49.jpg", "date": "20.01.2024 05:58:22", "author": "hacer atalan", "article": [ { "article": "Koah bitkisel tedavi; koah (Kronik obstruktif) bir akciğer hastalığıdır. Vücudun solunum organları olan akciğerler bizim için hayati öneme sahiptir. Kronik bronşit ve anfizeni kapsayan, akciğerlere giren ve çıkan havayı nefes darlığına sebep olacak derecede kısıtlayabilen, mutlaka ilerleyen ve tedavi edilmez ise ölümle sonuçlanabilen bir hastalıktır. Bu hastalık kronik yani süregendir.

Koah hastalığına mesleki zararlı gazların solunması, hava kirliliği, etkin bir biçimde sigara kullanımı sebep olmaktadır. Bu hastalığın en yaygın belirtileri balgam çıkarma, öksürük, soluk darlığı, kan tükürme, göğüste tıkanma, hırıltılı solunum görülmektedir.

Koah hastalığında sigarayı bırakmanın önemi

Koah hastalığında uygulanan tedavilerin başarıya ulaşması için sigara kullanımının terk edilmesi, kimyasal ve dumanlı maddelerden uzak durulması gerekir. Bunun yanında doktorun uyguladığı ilaç tedavisine mutlaka uyulması gerekir. Koah hastalığında bitkisel tedavi yöntemleri hastalığın ilerlemesi ve şikâyetlerin azalmasını sağlayarak, hastanın kaliteli bir yaşam sürmesini yardımcı olur.

Koah hastalığı için bitkisel yöntemler

Koah hastalığı için bitkisel kür: 1 su bardağı kaynayan suyun içerisine 1 kahve kaşığı yulaf samanı eklenir. Bu karışım 7 dakika kaynatılarak ocağın altı kapatılır ve karışım hemen süzülür. Süzülen su ılındıktan sonra yavaş yavaş içilmelidir. Hazırlanan bu küre bir gün ara verilerek uygulanmalıdır. Sabah, öğle, akşam yemeklerinde 2 saat sonra ağır ağır içilmelidir. Bir aylık süreyi tamamladıktan sonra küre 15 gün ara verilmeli ve sonra aynı şekilde tekrar uygulanmalıdır.

Koah hastalığı için bitkisel kür için gerekli malzemeler
Koah hastalığı için bitkisel kür nasıl yapılır?

Bütün bu malzemeler bir kabın içerisinde iyice karıştırılır ve en son pekmez ve balı ilave ederek homojen bir şekilde karıştırılarak kür kullanıma hazır hale getirilir. Macun kıvamına getirilen karışım sabah, öğlen ve akşam öğünlerinde önce aç karnına 1 tatlı kaşığı tüketilir.
" } ] }