{ "title": "Kıl Kurdu Tedavisi", "image": "https://www.tedaviler.gen.tr/images/Kil-Kurdu-Tedavisi-63.jpg", "date": "18.01.2024 22:52:31", "author": "irfan özen", "article": [ { "article": "
Kıl kurdu tedavisi: kıl kurdu çok yaygın olarak görülen bir enfeksiyon türüdür. Kıl kurdu Her yaş grubunda görülmekle birlikte, en sık görülen yaş grubu 5-14 yaş aralığıdır. Kalabalık ortamlarda bulunan insanlar da daha çok görülmektedir. Kıl kurdu insanlarda çok yaygın ve sık görülmesine karşın, insanlara aşırı derecede rahatsızlık veren verici bir durumu bulunmamaktadır. Bununla birlikte kıl kurdu tedavisi ile ilgili uygulamalar yapılarak bu kurtlardan kurtulmak gerekir.

Kendisinde Kıl kurdu bulanan insanlarda, bu kıl kurtlarının diş olanları gece uyuma sırasında, anüs dışına çıkarak bulundukları makat ortamına, binlerle ifade edilebilen yumurta bırakırlar. Ama bu kıl kurdu yumurtaları kısa bir zamanda canlılığını kaybeder. Anüs çevresinde yayılım gösteren yumurtalar 6 saat kadar kısa bir zamanda sirayet etme etkisine ulaşır.

İç çamaşırları, kişinin yattığı yatağa bulaşarak, bulunduğu alan için kaşıntı yapma ile bölgenin kaşınması ve tuvaletten sonra, temizlik yaparken kişinin eline bulaşarak tırnak aralarına değin işleyebilir. Dolayısıyla kıl kurdunun çok fazla özelliği nedeniyle, bir çocuktan diğer bir çocuğa kolayca sirayet etme ihtimali bulunur.

Kıl kurdunun bulaşma ihtimalinin yüksek olduğu bir başka ortamda; yatak çarşaflarıdır. Çarşaflardan dökülen yumurtaların ağız yoluyla bulaşma olasılığı da oldukça yüksektir. Genel olarak, herhangi bir belirti göstermediği için, kişinin durumdan haberi olmayabilir. En çok rastlanan belirtisi, geceleri artan makat ve bölgesi içinde oluşan kaşıntı duymadır. Bazen vücudun bazı alanlarında cerahatli bir enfeksiyon görülme olasılığı olmaktadır. Kıl kurtları normal bir oda sıcaklığında, yaklaşık olarak 3 haftaya kadar canlılıklarını korur.

Kıl kurdu tedavisi için temel olarak bütün bir ailenin aynı anda bir tedaviye dahil olması gerekir. Burada tedavinin başarılı olabilmesi için bireylerin temizlik kurallarına çok fazla özen göstermesi önemlidir. Tedaviden başarılı sonuç alınabilmesi için, tuvalet temizliği ve tırnak temizliği en büyük kuraldır.

Kıl kurdu teşhisi konulan çocukların, sabah kalktıklarında, kesinlikle makat bölgesini sabun ile yıkamalıdır. İç çamaşırları belli aralıklarla düzenli olarak değiştirilmelidir. Kirlenmiş iç çamaşırlar kaynar su ile kaynatılıp ütülenmelidir. Kıl kurdu tedavisi için bu ayrıntılara dikkat edilmesi halinde bu rahatsızlığın tekrar bulaşma tehlikesi azalacaktır.

Doktor kıl kurdu tedavisinde kullanılmak üzerepyrantel pomat isimli ilacı reçete eder. Bu ilaç kilo başına olarak 11 miligram halinde tek doz şeklinde kullanılır. İlaç 15 gün ara verildikten sonra tekrar uygulanır.

Kıl Kurdunda Bitkisel Tedavi Yöntemi
Kürün Yapılması: Havuç yıkanıp rendelenir. Soğan dövülerek veya robottan geçirilir, havuç ile kaynatılır. Bu karışım süzgeçten geçirilip, suyuna sirke konur. Yapılan karışım ile makat bölgesi, gün içinde 2-3 kez temizlenir.

Sarımsaklar soyularak rendelenir, sütle kaynatılır. Kaynayan karışım süzgeçten geçirilir. Elde edilen sudan, yemek sonrası ve yatmadan önce bir kahve fincanı içilir. Kıl kurdu bulunduğu sürece, makat bölgesi üçer saat arayla sirkeli suyla yıkanır.
" } ] }