{ "title": "Keratokonus Tedavisi", "image": "https://www.tedaviler.gen.tr/images/Keratokonus-Tedavisi-95.jpg", "date": "21.01.2024 23:32:03", "author": "Derya peltek", "article": [ { "article": "
Keratokonus Tedavisi, Keratokonus rahatsızlığı, korneanın incelmesi ve sivrileşmesi durumudur. Keratokonus hastalarında korneanın bombeliğinin miktarı doğuştan olan bir özellik olarak giderek artar, kornea öne doğru sarkmaya başlar. Korneanın öne doğru bombeleşmesinde artışın fazla olması sonucunda astigmat meydana gelmektedir. Keratokonus hastalığının hafif evre orta evre, ileri evre ve ciddi evre olmak üzere farklı evreleri bulunmaktadır. Keratokonusun ilk bulgusu görme bulanıklığı olarak kendisini gösterir. Ayrıca hastanın şikâyetleri arasında ışık hassasiyetinde artma, kamaşma, gece görüşünde azalmalar, baş ağrısında artma, okuma zorluğu çekme, çift görme, yanma, batma ve kızarıklık hastalığın sık rastlanan belirtilerindendir. Bu gruptaki hastaların hayat kalitesi düşer ve görme yetisi ileri derecede etkilenebilir. Keratokonus özellikle her iki gözü de tutan bir rahatsızlıktır, fakat gözlerden biri diğerine göre daha fazla etkilenmektedir. Kadın ve erkekte görülme oranı eşittir. Keratokonus sıklıkla gençlik çağlarında fark edilir, nadiren yirmili ya da daha geç yaşlarda da açığa çıkabilir.

Her göz muayenesinde değişebilen ve artış gösteren astigmatizma keratokonus hastalığını akla getirilmelidir. Eğer rahatsızlık takipsiz bırakılır ise korneada aşırı incelme olur (Ciddi keratokonus), ödem ve bulanıklık sebebiyle hastanın görmesi çok azalır.

Keratokonus Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

" } ] }