{ "title": "Kas Erimesi Tedavisi", "image": "https://www.tedaviler.gen.tr/images/Kas-Erimesi-Tedavisi-79.png", "date": "21.01.2024 06:11:23", "author": "irfan özen", "article": [ { "article": "
Kas Erimesi Tedavisi, Kas erimesi, vücudun hareketini sağlayan kasları doğrudan etkileyen hastalıktır. Yani kas hücresinin kendisi hastalanmıştır ve ortaya çıktığı belirtileri, sadece bu duruma bağlıdır. Adalenin bu kendi hastalığına miyopati adı verilir. Kas erimesi özetle, bedene hareket veren kas hacminde küçülme olmasıdır.

Kas Erimesi Tedavisi İçin Aslanpençesi Bitkisi: Kasları zayıflatan ve eriten birçok hastalığın olduğuna dikkat çeken uzmanlar, bunun büyük bir çoğunluğunun genetik sebepler nedeniyle oluştuğunu söyledi. Uzmanlar, yapılan araştırmalara göre aslanpençesi bitkisinin kas erimesi tedavisi için uygun olduğunu tespit ettiklerini belirtmişlerdir. \"Merdiven çıkmakta zorlanma, çabuk yorgun düşme belirtileri, kişide kas erimesi olduğunun habercisi olabilmektedir. Yıllardır uzmana başvuran kas erimesi hastaları için aslanpençesi çayını öneriliyor ve birçok hasta bu kas erimesi tedavisi sonucundan olumlu neticeler almış durumdadır. Altı ay boyunca sürekli ve düzenli olarak aslanpençesi bitkisi alındığı zaman, ilk önce bu hastalık duruyor ve sonra, adaleler gücünü yeniden kazanıyor\" dedi.

Aslanpençesi bitkisini kas erimesi tedavisi için kullanmak amacıyla çay şeklinde kullanıldığı gibi, kurutulup toz halinde günlük iki gram miktarı, çorbaya konulması şekliyle de alındığını belirten uzmanlar, bir bardak sıcak suya iki gram miktarı tutarınca aslanpençesi konuyor. Yaklaşık olarak 5 dakika boyunca demlemek yetmektedir. Bu çayın İçerisine başka bir şey konulmaması gerekir. Diye bildirdiler. Aslanpençesi bitkisi kaslara gelen kan akımını arttırıp, kasın ihtiyacı için önemli olan maddelerin teminine yardım eder. Kas erimesi nedeniyle yürüyemez duruma gelen hastalar dahi aslanpençesi bitkisi önemli bir umut olmuştur.

Kas Erimesi Tedavisi İçin Tıbbi Bir Çalışma: Amerika'daki Ulusal Çocuk Hastanesine bağlı olan Gen Terapi Merkezinde Janaiah Kota ve diğer arkadaşlarının yaptığı tıbbi bir çlışma Science Translational Medicine isimli tıp dergisinde yayınlandı.

Multiple skleroz, kas bozulması ile nörodejeneratif hastalıklarının yol açmış olduğu şiddeti yüksek dereceli kas zayıflığı hastalığı için umut olabilecek bir nitelikte. Bu yöntemde, genleri değiştirilen bir virüs, sağlıklı maymunun kasına bir gen verildi. Bu gen, insanlarda da var olan follistatin maddesinin üretilmesini sağladı. Bu üretim, kas zayıflığına sebep olan miostatin maddesine müdahale ederek, bu şekilde kas gelişimine katkı sağladığı görüldü.

Bu araştırma yöntemi, kas zayıflığı bulunan maymunlarda değil, sağlıklı maymunlar üzerinde denendiğinden, bu tür hastalıklara sahip olan insanlarda kas erimesi tedavisinde nasıl bir sonuç alınacağının görülebilmesi için birtakım ek çalışmalara ihtiyaç olduğu belirtildi.
" } ] }