{ "title": "Kanlı İshal Tedavisi", "image": "https://www.tedaviler.gen.tr/images/Kanli-Ishal-Tedavisi-47.jpg", "date": "21.01.2024 15:35:57", "author": "ayse nur kedici", "article": [ { "article": "
Kanlı İshal Tedavisi, kanlı ishalin bilimsel ismi basili dizanteridir. Esasen ishalin bir türüdür. Bazı hastalarda bakterilerin neden olmasıyla gelişir. Hasta normal ishale göre karın ağrısı ve mide bulantısı yaşamaktadır. Kanamalı ishalde hastanın dışkısında bir miktar kan görülmektedir ve kan tüm hastalarda birbirinden farklı yoğunlukta olmaktadır. Hastanın sıvı nitelikteki ve kanlı dışkısı vücudunun aşırı derecede sıvı kaybetmesine neden olur.

Kanlı ishaltedavisi nasıl yapılır?

Sıvı dışkı, dışkıda kan ve yüksek ateş gözlemlenen hastaların vakit kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna başvurarak her türlü önlemi almalıdır. Bu tarz durumlarda hastaya erken müdahale oldukça hayati önem taşımaktadır. Kanlı ishal teşhisi konulan hastaların vücudun aşırı derecede su ve kan kaybı yaşaması nedeniyle çok sık su içmesi, sulu gıdalar ve kan yapıcı besinler tüketmesi gerekmektedir. Bunun yanı sıra hasta süt ve süt ürünlerini asla tüketmemelidir. Çünkü kanlı ishale bakteriler sebep olmaktadır. Acil durumdaki hastalar için ise oral hidrasyon poşetleri herhangi bir sağlık kurumundan temin edilebilir. 1 litre suyu önce kaynatıp ardından soğuttuğumuz suyumuzun içine 1 çorba kaşığı kadar toz şeker, 1 çay kaşığı kadar karbonat ve yine 1 çay kaşığı kadar sofra tuzu atılarak oral rehidrasyon sıvısını evde kendimiz hazırlayabiliriz.

Kanlı ishalin tedavi sürecinde hastaya özel bir diyet uygulaması yapılmaz halsiz düşen ve ağızdan dahi beslenemeyecek kadar şiddetli hastalar hastaneye yatırılarak vücudunun alması gereken sıvı ihtiyacını damar yolu ile sağlanabilir. Hastaya antibiyotik tedavisi de uygulanarak tedavi süreci kısaltılabilir. Tedavi sürecinin ardından hasta ve yakınları kişisel temizliğine oldukça özen göstermelidir ki hastalık kendisini tekrarlamasın.

" } ] }