{ "title": "Kalp Ritim Bozukluğu Tedavisi", "image": "https://www.tedaviler.gen.tr/images/Kalp-Ritim-Bozuklugu-Tedavisi-49.gif", "date": "18.01.2024 23:19:58", "author": "Onur Canatar", "article": [ { "article": "
Kalp Ritim Bozukluğu Tedavisi, Genel anlamda ritim bozukluğunun hali hazırda çeşidine ve seviyesine bağlı olmakla birlikte, ilk başlarda hastalığın asıl sebebini tespit etmek ve bunun nasıl ortadan kaldırılması gerektiği çok önemli bir konudur. Bazen asıl sebebi bulunamayabilir. Bu gibi durumlarda kalp ritim bozukluğu tedavisi olarak en uygun tedavinin seçilmesi ve bu tedavinin uygulanması gerekebilir. Bununla birlikte kalp çarpıntısı da çok ciddi hastalıkların bir belirtisi olabilmektedir.

Kalp Ritim Bozukluğu Tedavi Çeşitleri
Kalp Ritim Bozukluğu Olan İnsanlar Nasıl Beslenmeli?

Kalp ritim bozukluğu ile karşı karşıya kalan insanların beslenmeleri son derece önemlidir. Bazı gıda maddeleri kalbimizin elektrik sistemlerinde tetikleyici özellik taşımakla birlikte, bu gıda maddelerinin tüketilmesi kalp ritim bozuklukları için harekete geçirici özellik taşırlar. Kalp ritim bozukluğu olan insanların; çay, kahve ve sigara kullanımından kesinlikle uzak durması gerekmektedir. Bazı zamanlar da kalp ritim bozukluğu tedavisi için kullanılan bazı ilaçlar başka bir çeşit ritim bozukluğunun devreye girmesine neden olabilir. Bu durumun bir doktor tarafından kontrol edilmesi çok önemlidir.

Kalp ritim bozukluğu tedavisi olmaz ise ani ölümlere sebep olabilir. Kalp sağlığını korumak adına alınması gereken önlemlerin tümü kalp ritim bozukluğuna karşı da alınabilir. Günlük hayatta maruz kaldığımız stres kalp ritim bozukluklarında önemli bir tetikleyici olarak öne çıktığından dolayı önüne geçilmesi, mümkün ise en alt düzeye indirilmesi kalp sağlığı bakımından faydalı olacaktır. Kilo kalbi zorlayan ve kalp ritim bozukluklarının önünü açan bir diğer faktördür; ideal kiloya ulaşılması ve düzenli egzersiz ile kalp sağlığının korunması çok faydalı olacaktır.

Kalp sağlığı adına uygulanacak olan diyette trans ve hayvansal yağ tüketiminden kaçınmak, tuzu olabildiğince azaltmak ve alkolü azaltmak, mümkün ise tamamen bırakmak gerekmektedir. Kalp ritim bozukluğuna sahip insanların spor yaptığı zamanlar, spor çeşitlerinden aşırı zorlayıcı olanlardan uzak durmaları gerekir. Bu kişilerin özellikle müsabakalara katılmamaları gerekmektedir.
" } ] }