{ "title": "Horlama Tedavisi", "image": "https://www.tedaviler.gen.tr/images/Horlama-Tedavisi-19.jpg", "date": "20.01.2024 22:57:16", "author": "ömer ateş", "article": [ { "article": "Horlama Tedavisi: Horlama şikâyeti olan hastalarda ilk önce horlama şikâyeti olan kişinin genel durumu hava aldığı yollar ve belli olan şikâyetleri değerlendirilir. Horlama şikâyeti olan hastalardaki hava aldığı yollardaki daralma ile başlar. Hastadaki hava yollarındaki daralan bölgeler kesin olarak tespit edilir ise tedavisindeki başarıda o kadar artar. Bununla beraber aşağıda yazacağımız şeylerin yerine getirilmesi şarttır. Birçok kişide horlama sorunu vardır. Birçok kişi horlamanın nasıl olur ya da horlama tedavisi nasıl yapılır, diye sorarlar. Horlama ve uyku apnesinin kompleks ve çok zor bir sağlık problemi olduğunu dokulardaki gevşeme ve bununla beraber hava yolundaki daralmadan dolayı meydana geldiğini ve bu problemin ortadan kaldırıldığında horlamanın da tedavisinin yapılabilir olduğunu söyleyebiliriz. Uyku apnesi olan kişilerde bununla beraber uyurken terleme olması, gündüz bitkin ve yorgun, uykudan sık sık uyanma gibi birçok problemin ortaya çıkması hasta olan kişilerin konu ile alakalı yani bu konuda Uzman olan bir doktordan yardım almak çok iyi olur. Bir kulak, burun ve boğaz uzmanı olan bir doktora gidip uyku testi yaptırması çok iyi olur. Horlama tespit edilmiş ise tedavisi için neler yapılabileceğini öğrenmek iyi olur.

Horlama Nasıl Teşhis Edilir?

Horlama tedavisi hasta olan kişinin genel durumu, endoskopik kulak, burun ve boğaz muayenesi, uyku testi ve gerekli görülür ise uyku endoskopisi yaptırıldıktan daha sonra plan yapılmaktadır. Horlamaya sebep olan yutak, dil kökü, burun ve gırtlak kısmı değerlendirilir. Hava alma yolunu kapatan kısımlara yönelik olan ameliyat yöntemlerinin yanı sıra genel tedbir olarak kilo kaybı gibi nedenlerin uzaklaşması iyi olur. Her gün düzenli yürüyüş yapması iyi olur.

Horlama Tedavisi Ameliyat

Ameliyat yapılması için risk, çok ağır uyku apnesi çok fazla kilo uyku da horlama sendromu olan 50 yaş üstü olan kişiler. 50 yaş üstü olan hastalara ameliyat olması yerine uyurken oksijen tedavisi CPAP ya da BIPAP uyku apnesi cihazı ya da uyku apnesi makinası verilmesi iyi olabilir. Ama bu cihazlar özellikle burun ya da ağızdan verilen basınçlı hava verilerek uyurken hava yollarının tıkanmasını önlemektir. Uyku sırasında yüze takılan maskeler ile yapılmaktadır. Uyku apnesi maskeleri ve bunlar ile horlama protezi ağız içine takılan alt çeneyi ya da dili öne çekebilen protezler de vardır.

Horlama Cihazı

Piyasada horlama spreyi ismi altında satılan ve titreşen dokuları tozunu atmasını sağlayan horlama sessini azaltan ürünler de bulunmaktadır.

Horlamaya Bitkisel Çözümler

Horlamaya bitkisel çözümler. Horlamaya doğal çözüm başlıkları altında satışa sunulan ve hasta olan kişilerin para ve zaman kaybetmesini sağlayan ürünlerden fayda alamazsınız. Uykuda horlama halk arasında her zaman uyurken ses çıkmasından ibaret ve basit bir rahatsızlık olarak biliniyor. Yorgun olursak horlama normal sayılabilir. Bununla beraber devamlı horlama ve uyku apnesinin de eşlik etmesi olduğu zaman hemen bir kulak, burun ve boğaz doktoruna gitmek çok iyi olacaktır. Hastanın muayene edilmesi iyi olur. Horlamanın tedavi edilmesi için gereksiz ve etkisiz bir yol izlemek gerekmez. Horlama tedavisi için bu konuda Uzman bir doktorla görüşmek en doğru yol olur.
" } ] }