{ "title": "Herpes Tedavisi", "image": "https://www.tedaviler.gen.tr/images/Herpes-Tedavisi-48.jpg", "date": "20.01.2024 05:10:13", "author": "irfan özen", "article": [ { "article": "
Herpes Tedavisi: Dudak uçuğu, uçuk ya da Latince ismiyle herpes veya herpes simplex labialis adı verilir. Herpese virüsler neden olur ve tam olarak herpes simplex virüs 1. Tür (HSV Tip 1) adı verilir. Dudaklarda sulu, küçük ve kaşıntılı kabarcıklar meydana gelir. Bu uçuklar, ağrı verici, hassas ve kaşıntılıdır. Herpesin tedavisine gerek kalmadan belli bir süre sonra, bu kabarcıklar kendiliğinden iyileşir, ancak uçuk bir süre sonra herhangi bir nedenden veya sebepsiz olarak tekrar meydana çıkabilir. Herpes'in bugüne kadar bilinen iki tane türü vardır. Bunlar herpes simplex virüsü tip 1 (HSV Tip 1) ile herpes simplex virüsü tip 2 (HSV Tip 2) olarak adlandırılır. Bunlardan HSV Tip 1 olanı, dudaklar ile çevresinde uçuklara sebep olan virüstür. Bu virüse kısaca herpes labialis denilir. HSV Tip 2 virüsü ise cinsel organlarda ucuğa sebep olmaktadır. Buna da kısaca herpes genitalis Adı verilir.

Herpes Tedavisi: Herpes aciciovir içeren kremlerle tedavi olunabilir, fakat bu herpes tedavisi için geçici bir tedavi türüdür. İmmün sistemi zayıf kalınca herpes tekrar meydana çıkabilir. Herpes için karşı tesirli bitkisel karışım ilk başta T Hücreleri olmak üzere, immün rejimini harekete geçirerek böylece vücudun belli çevrelerinde (Özelikle de plaklarda) saklanıp, gizlenen bakteri ile virüslerin tanınması ile ortaya çıkması ve yok edilmesini temin eder. Mononükleoz Enfeksiyonu kendine has olan bir semptomu yok. Kandan teşhisi yapılması enfeksiyonun başlangıç safhasında mümkün olur. Hastalık ilerlemişse virüsün teşhis edilmesi mümkün değildir. Hastalığa neden olan, epstein bar virüsüne akılı virüs de denilir. Virüs bağışıklık sisteminin antikor üretimini durdurur. Böylece virüs onlarca yıl beden içinde kalır ve sürekli bağışıklık düzenini zorladığından bağışıklık sistemi aşırı olarak zayıflar ve bu nedenle başta herpes tedavisi ile yok edilebilecek bakteri, mantar ve virüsler sürekli ürer ve yayılır. Bir Herbalist olan Tobias Zaum, 35 yıllık araştırması sonucu olarak, bu virüsün kronik yorgunluk sendromuna neden olduğunu fark etmiştir. (Nhp 6.06.418) Epstein Bar Virüsü bir herpes virüs familyasındadır. Herpesin tedavisi için yalnızca herpes'e karşı tesiri yüksek bitkisel bir karışım ile çözüm bulunabilir.
" } ] }