{ "title": "Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon", "image": "https://www.tedaviler.gen.tr/images/Fizik-Tedavi-Ve-Rehabilitasyon-17.jpg", "date": "23.01.2024 06:54:44", "author": "orhan alem", "article": [ { "article": "
Fizik tedavi ve rehabilitasyon, bölümleri doğumsal kaynaklı veya yaşamın bir kısmında rastgele bir sebeple meydana çıkan, yaşam kalitesini önemli ölçüde etki eden veya kişiyi toplumsal yaşamdan koparıcı nitelikteki engellilik vaziyetlerinin iyileştirilmesine karşı özel iyileştirme tedavileri uygulamaktadır. Şu anki iş şartları ve yaşam şekli göz önünde bulundurulduğunda, çağdaş tıbbın anında hemen her branşında; hasta olanların gündelik yaşam aktivitelerini geriye kazanmaları, mesleksel yaşamlarına geriye dönüş ve toplumsal yaşamlarında da etkin bir pozisyonda aynı ritimde devam edebilmeleri amaçlı hasta kişiye özel yaklaşımlarla iyileştirme programlarını yöneten bu bölümün ehemmiyeti gittikçe artmaktadır. Kısımda farklı iyileştirme yöntemleri, çağdaş tıbbın gerekliliklerine yönelik şekillendirilmekte ve ileri teknolojilerden de önemli ölçüde yararlanılmaktadır.

Muayene odaları, fizyoterapi odaları ve egzersiz salonlarımızdan meydana gelen, son sistem cihazlarla donatılmış durumda olan fizik iyileştirme ve tedavi bölümümüzde, profesyonel profesyonel doktorlarımız ve fizyoterapistlerden meydana gelen uzmanlar ile polimuayenehane, servis ve yüklü bakım hastalarına bu konuda hizmet vermektedir.

Fizik tedavi ve rehabilitasyon uğraşı alanı durumda olan, farklı hastalıklar veya yaralanmalar sebebiyle, vücudun farklı kısımlarının fonksiyonlarının yitirildiği veya tehdit edildiği vaziyetlerde, hasta olanların yaşam kalitesini geliştirmek amaçlanmaktadır.

Temel olarak hastalarımızın müstakil davranış potansiyellerinin arttırılması, ağrılarının giderilmesi, en yüksek davranış yeteneğinin kazandırılması amaçlı çağdaş tedavi teknikleri uygulanmaktadır.

Fizik tedavi bölümlerinde, ortopedik tedavi gerektiren durumlar, spordaki yaralanmala rehabilitasyonu, kırıkların sonrasında tedavi, menüsküs operasyonu sonrasında rehabilitasyonu, takma operasyonu geçirmiş hasta olanların rehabilitasyonu benzeri alanlarda hizmet verilmektedir. Kas hastalıklarının tedaviyle rehabilitasyonu kapsamında, eklem problemlerinin önlenmesi veya eklem kısıtlılığının açılması, bel ve boyun ağrılarının rehabilitasyonu, romatizmal hastalıkların rehabilitasyonu benzeri alanlarda beynelmilel fizyoterapi protokolleri ile rehabilitasyonu yapılmaktadır. Nörolojik tedavi kapsamında, adale, tendon ve sinirsel yaralanmaları sonrasında fizik iyileştirme ve tedavi, tam veya kısmi felçli, omurilik yaralanmalı hasta olanların rehabilitasyonu hizmetleri verilmektedir.

Osteoporoz ve dejeneratif eklemde oluşan hastalıkların rehabilitasyonu, omurga eğriliği (Skolyoz) rehabilitasyonu, solunum rehabilitasyonu, el yaralanmaları amaçlı Mikrocerrahi ameliyatları sonrasında rehabilitasyonu, bilhassa bayanlarda obstetrik ve üro-jinekolojik fizyoterapi, eklem içi inflamasyon, Nöralterapi, mezoterapi ile ağrı rehabilitasyonu, benzeri kapsamlı bir yelpazede fizik iyileştirme ve tedavi hizmetleri de sunulmaktadır.

Manuel Terapi Nedir?

Bel, boyun, sırt ağrıları ve ek olarak pek çok adale iskelet sistemi problemlerinde el ile tatbik edilen manuel terapi; etkin ve ağrısız bir yoldur. Eklem, adale, narin doku ve pek çok myofasyal yapılara el ile tatbik edilen, kendine has spesifik tekniklerden meydana gelen bir iyileştirme yaklaşımıdır. Fizik iyileştirme içinde özel bir yeri durumda olan bu metot birçok fazla kas-iskelet sistemi rahatsızlıklarında ve omurga ağrılarında etkin ve güvenli bir uygulamadır. Fizik tedavi ve rehabilitasyon spazma giren kas, blokaja giden eklem, basıya maruz olan sinirsel, gerginleşen ve sertleşen her myofasyal mimari bedende ağrı oluşturabilecek ve kişiyi gündelik hayatında önemli derecede huzursuz edebilecek sebeplerdendir. Manuel terapide; bedendeki anatomik ve fiziksel işleyiş dikkate alınarak, bu yapıların işleyişindeki bu çeşit bozukluklar giderilmeye çalışılır. Başka bir deyişle vücuda rastgele bir ilaç verilmeden dokuların tekrar sıhhatli çalışması hedeflenir. Kendine has; mobilizasyon, manuplasyon, germe, gevşetme ve kas-enerji teknikleri ile dokulara fonksiyonları tekrar kazandırılır. Etkin, ağrısız ve rastgele bir hemen yan tesiri olmayan bu metot başlıca;
" } ] }