{ "title": "Enfeksiyon Tedavisi", "image": "https://www.tedaviler.gen.tr/images/Enfeksiyon-Tedavisi-14.png", "date": "20.01.2024 09:32:40", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Enfeksiyon tedavisi; Vücutta oluşan enfeksiyon, bir hayvandan, bir insandan, temas ettiğiniz herhangi bir cisimden veya yediğiniz herhangi bir yiyecekten bulaşan bir hastalıktır. Yani bulaşıcı herhangi bir hastalığın insanların bedeninde yer yaparak oluşturduğu hastalığa enfeksiyon denir. Enfeksiyon terimi bulaşıcı hastalıklara verilen bir diğer isimdir. Ayrıca enfeksiyon terimini bir tür bulaşıcı olarak da adlandırmak yanlış bir terim olmaz. Vücutta oluşan enfeksiyonlar bulaşıcı hastalıklardan sadece bir tanesi olabilir. Birden fazla enfeksiyon değildir.

Enfeksiyon Hastalıkları

Kolera, grip, kızamık, menenjit, zatürre, hepatit tifo, talasemi, tetanos, su çiçeği, sıtma, çiçek hastalığı, tifüs, verem gibi birçok bulaşıcı hastalık vardır. Dikkat edilmediğinde hepsi çok ciddi hastalıklar haline gelebilmektedir. Bulaşıcı ağır geçtiğinden oluşan hastada çok ciddi izler bırakabilmektedir. Enfeksiyon vücutta oluştuğunda yukarıda sayılan tüm hastalıklarda dış etmenler tarafından bu hastalıkların hepsinin bedenin geneline yayılması olur. Bu tür enfeksiyon hastalıklarından korunmak için öncelikle kişisel temizliğimize önem vermemiz gerekmektedir. Bu durum sadece bedenimizi temiz tutmak anlamına gelmez. Ayrıca bunun yanında kıyafetlerinizden tutunda, aldığınız besinlere varıncaya kadar daha birçok şeye dikkat ederek yapmanız gerekmektedir. Enfeksiyon hastalıklarına yakalanmamak için yapacağınız birincil olan şey hijyen ise ikincide beslenme şekli ve dengeli beslenmedir. Çocuklarda yaşanabilecek enfeksiyonlarda ise önceden önlem alabilmenin belirttiklerimizin dışında yeni doğduklarından itibaren aşılama yönteminin uygulanmasıdır.

Enfeksiyon Tedavisi Nasıl Yapılır?

Vücuttaki enfeksiyon tedavisi oluştuğu bölge veya hangi hastalıktan olduğuna dair değişkinlik içerisindedir. Yani bir tifo veya kızamık için uygulanacak tedavi ve giribal enfeksiyonlarda uygulanan tedavilerin hepsi birbirinden farklı olarak gerçekleştirilir. Ama hepsinin kökeninde enfeksiyona neden olan bakteri veya virüsün vücuttan kurutulması gerekmektedir. Bu tür enfeksiyon hastalıklarında genellikle ilaç tedavisi kullanılmaktadır. Özellikle antibiyotikler alınarak enfeksiyonun kurutulması hedeflenmektedir. Ama burada önemli olan enfeksiyona neden olan eğer bir virüs ise antibiyotikler bir işe yaramayacağından her enfeksiyon vakıasında antibiyotiğe başvurulması yanlış bir kanıdır. Bu gibi enfeksiyon tedavilerinin ne şekilde yapılacağına ilişkin olarak mutlaka doktor tarafından kontrol edilerek uygulanması gerekir. Penisilin ilaç da enfeksiyon hastalıklarında kullanılan bir ilaçtır. Oluşan enfeksiyonu vücuttan dışarı atmada çok etkili bir yapıya sahiptir. Her enfeksiyon vücudun farklı bir bölgesinde gerçekleştiğinden oluştuğu bölgeye göre ilaç tedavisi uygulanmalıdır. Ayrıca enfeksiyon tedavilerinin ezber bir şekilde antibiyotikler kullanılarak iyileştirilmeye çalışılması daha ciddi rahatsızlıklara neden olmaktadır. Enfeksiyon riski taşıyan hastaların nerede ne şekilde bir enfeksiyon oluştuğunu anlayabilmesi ve gereken tedaviyi uygulayabilmesi için doktor tarafından mutlaka ayrıntılı bir muayene ve tanı oluşturması gerekmektedir. Sonrasında enfeksiyonun oluşma organı veya yerine göre uygulanacak ilaç tedavisi ile enfeksiyon vücutta kurutularak yok edilebilmektedir. Daha sonrasında ise enfeksiyonun oluşma nedenleri değerlendirilerek hastanın bu konularda daha dikkatli davranması doktor tarafından tavsiye edilerek hastanın yeniden enfeksiyon hastalığı yaşama riski en aza indirilebilmektedir.

Sağlıkla kalın.
" } ] }