{ "title": "Diş Eti İltihabı Tedavisi", "image": "https://www.tedaviler.gen.tr/images/Dis-Eti-Iltihabi-Tedavisi-85.jpg", "date": "21.01.2024 00:44:22", "author": "Tuba Asena", "article": [ { "article": "Diş eti iltihabı tedavisi: Vücudun bakıma özen gösterilmesi gerekilen yerlerden biri de dişlerdir. Diş eti iltihabı ağız bakterilerinden dolayı meydana gelen bir tür rahatsızlıktır. Sağlıklı diş etinin rengi pembedir. Fırçalandığı zaman dişlerde veya diş etlerinde kanama olmaz. Ama diş eti iltihabı olan kişiler dişlerini fırçaladığı zaman kanama görülür ve dişlerde ağrı oluşmaya başlar. Diş iltihabı sürekli ağrı yapmaz. Zaman zaman çok şiddetli ağrılar oluşur.

Diş eti iltihabının belirtileri nelerdir?
Bu gibi belirtiler diş eti iltihabının oluşmasının belirtileridir. Bazen diş eti iltihabının ilerlemesi durumunda diş çekilebilir. Tedavi edilmeyen diş eti iltihabı hayati risk taşıyabilir. Dişlerde aşırı kanama, diş etlerinde çekilme, konuşma ve yutkunma da zorlanma ve yüksek ateş gibi belirtiler görüldüğü zaman hemen doktora başvurulmalıdır. Çünkü bu belirtiler insan sağlığı için hayati risk taşır.

Diş eti iltihabının tedavisi nasıl yapılır?

Erken fark edilen diş eti iltihabı doktora başvurmadan da evde tedavi edilebilir. Ağrıyan bölgeye tuzlu gargara yapma, dişleri fırçalama, sarımsak yemek, adaçayı içmek, bal ve zerdeçal içmek gibi evde tedavi yöntemleri uygulanabilir. İleri boyutta ki Diş eti iltihabının tedavisi için doktora başvurulmalıdır. Doktor iltihaplanan dişi çekemez çünkü hayati risk taşır. İlk olarak antibiyotik ilaç ile diş etinde oluşan iltihaplanma tedavi edilir. Daha sonra cerrahi işlem yapılır. Diş eti iltihaplanması giderildikten sonra ameliyat da yapılabilir.
" } ] }