{ "title": "D Vitamini Eksikliği Tedavisi", "image": "https://www.tedaviler.gen.tr/images/D-Vitamini-Eksikligi-Tedavisi-37.jpg", "date": "21.01.2024 18:05:44", "author": "emine mutlu", "article": [ { "article": "
D vitamini eksikliği tedavisi: D vitamini vücutta bulunan esas işlevi kalsiyum ve fosfor gibi minerallerin dengesini sağlamak vücuttaki nakli olan yapı olarak birbirine benzeyen organik birleşiğe denir. İnsan vücudunda önemli bir yere sahip olan D vitaminin az fark bulunarak d2 ve d3 olarak yer alır. Vücudumuzdaki görevleri ise kemiklerin ve dişlerin gelişimi ve korunmasını sağlar, bağışıklık sisteminin çalışmasına ve vücudu mikroplardan kurulmasını sağlar, hücre bölünmesini ve hücre farklılaşmasını kontrol eder. Metabolizmanın düzenlenmesi bunlardan sadece birkaçıdır. D vitamini peynir yumurta balık gibi gıdalardan alınabileceği gibi güneş ışınlarından direkt temas etmesi sonucunda da üretilebilmektedir.

D vitamini ile ilgili yapılan araştırmalarda iki gerçek ortaya konulmaktadır:
D vitamini eksikliği ülkenin ekonomik gelişimine baz almaz. Örneğin Amerika'da D vitamini eksikliği çok sık görülen bir rahatsızlıktır. D vitaminin özellikle Anneler ve çocuklar yeterince takviye etmediği görülmektedir. D vitamini eksikliğinin sebepleri, belirtileri ve tedavisi hakkında yeterince bilgi sahibi olabilmek gerekmektedir. D vitamini eksikliği tedavisi kendiniz yapabileceğiniz gibi Doktor yardımı alarak da tedavi olabilirsiniz.

D vitamini eksikliği sebepleri nelerdir?
D vitamini eksikliği hangi hastalıklara yol açar
D vitamini eksikliğinin tedavisi nasıl olmalıdır?

D vitamini eksikliği tedavisi: Kasa yapılan D vitamini iğneleri ya da vitamin haplarıyla vücuttaki D vitamini eksikliğinin yükseltilmesi şeklinde olur. Kullanılan ilaçlar aralarında ufak farklılıklar olsa da D2 ve D3 vitaminlerinden herhangi birini içerebilir. D vitaminli önemli bir husus olan Doktor kontrolünün mutlaka zamanında yapılmasıdır D vitamini tedavisinin ilk başında hastaya Yüksek dozda D vitamini verilmesi; böylelikle kandaki seviyenin hızla normalleşmesi ve belirtileri çabucak düzelmesini sağlanması gereklidir. Daha sonraki günler ya da aylarda hastanın durumuna göre D vitamini düzeyini korumak için daha az dozda tedaviye devam edilebilir. Bir kere görülebilen belirtilerin D vitamini eksikliğinden mi yoksa başka bir hastalıktan mı kaynaklandığını ancak doktorun yapacağı Kan testi ile hastalığın tam teşhisi mümkündür. D vitamini eksikliği tedavisinde bu vitamin takviyesinin hangi dozda ve hangi sıklıkta alınacağı da doktorun hastanın yaşı ve cinsiyeti gibi özellikleri dikkate alarak ve eksikliğin şiddetli ve mevcut başka hastalık durumlarını da göz önünde bulundurarak karar verebilir. Böylelikle tedavi kısa sürede tamamlanmış olur.
" } ] }