{ "title": "Çatlak Tedavisi", "image": "https://www.tedaviler.gen.tr/images/Catlak-Tedavisi-54.jpg", "date": "20.01.2024 12:45:29", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "
Çatlak Tedavisi, Deri üstünde oluşan çatlaklar oldukça can sıkıcı kozmetik problemlerden birisidir. Birçok bayan oluşan çatlakları yüzünden aynaya dahi bakmaktan çekinirler. Ancak yaz ayları geldiğinde aynalardan kaçmak hiç de yetmez bu probleme bir çözüm aranmaya bir an önce başlanması gerekir. Çatlaklar cildin çok fazla gerilmesi sonucunda da deri üstünde derideki elastik dokuda meydana gelen yırtılmalara verilen isimdir. Cilt deri altındaki yağ dokusu, kas ve kemik gibi diğer yapıların büyüme hızına kesinlik ile yetişemez ve yeterli oranda esnemeyince de dokuda hasar meydana gelir. Çatlak ilk oluştuğu esnada mor ve kırmızı renk arası bir renkte olan ince ya da kalın olabilen bu çizgiler zaman içinde eskimeye başlar ve sedefimsi bir beyaz renk alır. Çatlaklar en çok da baldır, karın, göğüs ve kalçalarda oluşur ve vücut alanlarının çok hızlı büyüdüğü, şekillendiği ya da çok fazla kilo farkları sebep olmaktadır. Mesela ergenlik döneminde iken boyun uzaması, vücudun kadınsı biçimini alması esnasında kalça, meme ve basen bölgesinde oluşur iken hamilelik döneminde daha fazla karın kısmında çatlak meydana gelir. Çatlak oluşumunda çeşitli birçok faktörler etkili olur. Genetik açıdan şanslı olan bazı bayanlarda yaşamlarının hiçbir döneminde bir tane dahi çatlak olmaz iken bazı şanssız bayanlarda ise sadece dört, beş kilogramlık farklılıklarda dahi çatlaklar olmaktadır. Genellikle kuru ciltli ve açık tenli bayanlar çatlamaya çok daha eğilimli olmaktadırlar.

Çatlak Tedavisi, Günümüzde ne yazık ki halen deri üstünde oluşan çatlakları tamamen sıfırlayarak yok edebilen bir mucize tedavi yöntemi bulunamamıştır. En iyi çatlak henüz oluşmamış olan çatlaktır. Yani çatlaklar meydana gelmeden çeşitli önlemler, oldukça iyi bir bakım ile çatlakların oluşumu engellenir. Özellikle de riskli dönemlerde olası çatlakların önüne geçebilmek için alabileceğiniz bazı küçük önlemleri şu şekilde sıralayabiliriz:
Ne önlemler alırsanız alın bazen çatlak oluşumunun önüne geçemezsiniz. Oluşan çatlakları azaltabilmek için görüntüsünü çok daha iyi bir hale getirebilmek için çeşitli birçok tedavi seçenekleri vardır. Oluşan çatlak tedavisinde günümüzde en sık tercih edilen tedavi yöntemleri fraksiyonel lazer ve mikroiğneleme tedavi uygulamalarıdır. Mikroiğneleme tedavi yönteminde milimetrik iğneler kullanılarak deri üstünde bir santimetrelik kareler alanda yaklaşık iki yüz elli ve üç yüz tane mikronal açılmaktadır. Uygulanan işlem esnasında deri üstüne sürülmekte olan çeşitli vitaminler büyüme etkenleri kök hücre ve peptid ekstreleri açılan bu mikrokanallardan geçerek deri altına kadar ulaşmaktadır. Her bir iğne ucunun cilt üstünde yaratmış olduğu uyarı ile uygulanan solüsyonlar sayesinde doku yenilenir ve kolajen üretimi sağlanır.
" } ] }