{ "title": "Boy Uzatma Tedavisi", "image": "https://www.tedaviler.gen.tr/images/Boy-Uzatma-Tedavisi-94.jpg", "date": "19.01.2024 11:50:52", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Boy uzatma tedavisi: Boy uzatma birçok insanın ihtiyaç duyduğu ve günümüzde uygulanan bir tedavi yöntemidir. Doğal yollardan kişide boy uzaması gerçekleşmiyorsa kişi çeşitli tedavi yöntemlerine başvurarak bu problem, atlatmaya çalışır. Boy uzatma tedavisi ile kişinin olumlu sonuçlar alması mümkündür ve oldukça etkili bir yöntem olarak bilinmektedir. Boy uzatma tedavisinde, insan vücudunun üretmesi gereken minimum büyüme hormonu adedinin salgılanmaması durumunda eksikliğinin dışarıdan verilen yapay hormonlar ile tamamlanmasıdır. Fakat bu işlem doğal boy uzatma yöntemlerinin işe yaramaması sonucunda uygulanan bir tedavi çeşididir.

Boy uzatma tedavisi yöntemleri nelerdir?

Boy uzatma tedavisinde doğal yollar: Özellikle 12-22 yaş arasında boy uzatma tedavisinin cevap verdiği tedavilerde öncelikle doğal yollara baş vurmak gereklidir. Palamut, uskumru, kefal gibi balık çeşitlerinin haftada en az 3 kere tüketilmesi gereklidir. Bu balıkların sırtında yer alan kahverengi etli kısım boy uzatmak için tesirli olan bölümdür. Çocuklara 12 yaşına gelinceye kadar haftada en az 3 kere 200-250 gram arası balık öğünleri hazırlamak çocukta doğal yollardan boy uzatmanın en etkili yöntemleri arasında yer almaktadır.

Boy uzatma tedavisinde bitkisel çözüm: Az bir miktar zeytinyağı içerisine 1 tatlı kaşığı çemen ve 1 çay kaşığı karabiber ekleyip iyice karıştırın. Elde edilen karışımını bir kab içerisine koyarak kapağını kapatın. En az 1 hafta beklettikten sonra çocuğun eklem yerlerine melhemi sürün. Karışım içerisindeki çemen çocuğun eklem yerlerine etki ederek çocukların boyunun uzamasına etki edecektir.

Boy uzatma tedavisinde hormon: Boy uzatma hormonu insan büyüme hormonu olarak bilinmektedir. Boy uzatma hormonu protein ya da amino asit grubudur. Amino asit grubu, beynin ön hipofiz bezinde yer alan somatotrop ya da samototropin olarak adlandırılan hücrelerin özellikle uyku sırasında salgıladığı yardımcı hormondur. Vücutta hücre yenilenmesinin tamamlanması hasarlı dokuların tedavi edilmesi ve kas gelişimi oluşumunun desteklenmesine yardımcı olmaktadır. Kas gelişimi sürecinin gerçekleşmesi ve tamamlanması için gerekli olan miktarda büyüme hormonu salgılanamaz ise boy uzaman süreci gerektiği normallikte gerçekleşemez. İşte bu gibi durumlarda dışarıdan hormon takviyesi ile boy uzatma tedavisi uygulanmaya karar verilir. Boy uzatma tedavisinde hormonlu ilaçlar ile eksikliğin giderilmesi planlanmaktadır. Hormon ilaçları ile kasların gelişimi ideal gelişim hızına ulaştırılır. Bu tedavide uzmanların en dikkat etmesi gereken konu verilen hormon miktarının ideal seviyeden kesinlikle daha yükseğe çıkmamasıdır. Bu nedenle tedavinin uygulanma süreci boyunca hormonların yeterlilik düzeyi Uzman doktorlar tarafından sıklıkla kontrol edilerek olası komplikasyonların önüne geçilmektedir.
" } ] }