{ "title": "Bitkisel Tedavi", "image": "https://www.tedaviler.gen.tr/images/Bitkisel-Tedavi-52.png", "date": "21.01.2024 05:25:12", "author": "Rana Betül Örünç", "article": [ { "article": "Bitkisel tedavi, doğadaki tüm bitkilerin sağlığa faydası vardır. Her bitki farklı bir hastalığın tedavisinde kullanılır. Her bitkinin ayrı bir özelliği vardır. Bitkisel tedavi ilk bulunmuş tedavi şeklidir. İnsanlar bir hastalıkta hemen bitkisel ilaçlar yaparak hastalığı tedavi etmekteydiler. Şu an günümüzde bitkisel tedavi ikinci plana atılmıştır. Bazı hastalıkların tedavisi sonuç vermediği için bitkisel tedaviye başvurulur. Tüm bitkilerle bitkisel tedavi yapılır. Bitkisel tedavi uygulanmasını isteyen kişiler her hastalık için uzmanlara başvurabilirler. Bitkiler sağlık açısından çok faydalıdır. Bilmeden yediğimiz yiyecekler bile vücudumuzu birçok hastalıktan, mikroptan korurlar. Bitkisel tedavide kullanılan bitkilerden bahsetmek mümkündür.

Bitkisel tedavide kullanılan bitkiler ve hastalıklar

Çınar yaprağı, her bölgede yetişebilen bir ağaçtır ve yaprakları sağlığa faydalıdır. Kemik ağrılarına, boyun, bel fıtıklarına, romatizmalara, sara hastalığına iyi gelir, dişleri ve diş etlerini korur, eklemlerde kireçlenme gibi durumları ortadan kaldırır, Vücuttan ödem atılmasında, mide bulantılarında, ciltte oluşan yanıklarda, sedef hastalığında, herhangi bir yaranın iyileşmesi tedavisinde kullanılır. Adet döneminde adet söktürücü bitkiler vardır. Bunlar, zerdeçal, kantaron, kereviz, kekik, havuç, mavi ve siyah koho, çörek otu, dereotu gibi bitkiler adet döngüsünü düzenler. Diş ağrısına, karanfil, sarımsak, tuzlu su, soğan, vanilya, karabiber, zencefil çayı, nane çayı iyi gelir. Tedavisinde bu bitkiler kullanılır. Biberiye çayının faydaları, kanser türlerine karşı koruyucudur, soğuk algınlığına, gribe, kas ağrılarına, sinir hastalıklarına, kan dolaşımına, kalp hastalıklarına, astım rahatsızlığına, diş ağrılarına, mide ekşimelerine, bağışıklık sistemi hastalıklarına iyi gelmektedir.

Şeker hastalığında bitkisel tedavi, çörek otu, yaban mersini, yulaf unu, kuş burnu çayı, karahindiba, keten tohumu, yer elması, salatalık, taze fasulye, enginardır. Romatizma tedavisi için, lavanta yağı, kuşburnu çayı, biberiye yağı, limon, karpuz, kırmızı elma, kekik yağı, defne çayı, menekşe yağı, Hindistan cevizi, ardıç, lahana gibi bitkiler kullanılır. Defne yaprağını, aknelere, egzama rahatsızlıklarına, kolesterole, astım hastalıklarına, idrar hastalıklarına, soğuk algınlığı, grip, migren, kalp damar hastalıklarına, görme bozukluklarına, ülser, diş gibi hastalıkların tedavisinde kullanılır. Kalbe iyi gelen bitkiler, sarımsak, ginkgo biloba, portakal, havuç, üzüm, kızılcık, enginar, biberiye, çörek otu, kekik, hurma, kividir. Kereviz, astıma, kalp ve damar hastalıklarına, kan basıncını kontrol etmede, iştah açmada, mide ağrılarında, sedef hastalıklarında, idrar yollarında, karaciğer hastalıklarına iyi gelir.

Unutkanlık için kullanılan bitkisel tedavi, ada çayı, ceviz, badem, biberiye, sarımsak, soğan, üzüm, portakal, incir, kimyon, fındık, kuru üzümdür. Vişne bitkisinin bitkisel tedavide kullanıldığı hastalıklar, kalp hastalıklarına, saç dökülmelerine, kansere karşı koruyucudur, uykusuzluk sorununu ortadan kaldırır, sindirim sistemine faydalıdır, bakteri, mantar gibi hastalıklara karşı koruyucudur, grip, nezle gibi hastalıklarına karşı korur, kolesterolü düşürür, beyin ve sinir sistemini düzenler, damar sertleşmesi gibi hastalıklarda da kullanılır. Herhangi bir bitkinin birden fazla hastalık tedavisinde kullanılması mümkündür. Bitkiler sağlık açısından çok yararlıdır.
" } ] }