{ "title": "Beyin Tümörü Tedavisi", "image": "https://www.tedaviler.gen.tr/images/Beyin-Tumoru-Tedavisi-65.jpg", "date": "19.01.2024 08:04:46", "author": "emine mutlu", "article": [ { "article": "
Beyin tümörü tedavisi, beyin tümörleri iyi ve kötü huylu olarak ayrılırlar. Beyin içerisinde bulunan tümör, bulunduğu yere göre etkiye sahip olmaktadır. Tümür sürekli Büyüdükleri için beyine baskı verirler. Baskı sonucunda hastaya şiddetli ağrının yanı sıra hareketlerle dengesizlik görme kaybını yaşanması gibi birçok olumsuz soruna neden olur. Beyin tümörü tedavisinde kötü huylu tümör ise ameliyat edilse bile tekrar ortaya çıkma ihtimali çok yüksektir. Kötü huylu tümörlerin büyümesi ve yayılmasını yavaşlatılması ise az da olsa mümkündür fakat kesin tedavisi bulunmamaktadır.

Beyin tümörleri iki şekilde oluşur:
Beyin tümörü kimlerde daha fazla görülür. Ailede genetik yatkınlığı bulunanlarda 55 yaş üstü ihtiyarlarda ve 9 yaş altı çocuklarda daha sık görülmektedir. Bununla birlikte zencilerde ve beyazlarda görülme oranı çok daha yüksektir. Cinsiyet bazında bakacak olursak erkeklerde kadınların 3 katından daha fazla görülme olasılığı vardır.

Beyin tümörünün etkileri nelerdir?
Beyin tümörünün tedavisi nasıl yapılmaktadır?

Tümör iyi ise ya da kötüyse en kısa yoldan tedavi yöntemi cerrahi ameliyatlar bazen tümör beynin ameliyat edilmesi kötü sonuçlar doğuracak bir bölgede yer alabilir. Böyle durumda ışın tedavisi ya da tümörün büyümesini engelleyecek ilaç ve tedaviye yardımcı ilaçlar kullanılabilir.

Tümörlerin iyi huylu olması: Büyümesini yavaşlatmaya sebebiyet verir ve beyin dokusundan kolaylıkla ayrılabilir. İyi huylu tümör ameliyat pardon tamamı ya da tamamına yakın kısmını sorunsuz bir şekilde çıkartabilir. Bu tümörlerde ameliyat kesin bir tedavi yöntemidir ve sonuçlar güzel gelir. Bazen ameliyatta tümörün tamamı çıkarılmamış ise ışın tedavisi kullanacak ikinci yöntemdir. Ameliyat olduktan kısa bir süre sonra hasta tamamen iyileşebilir. Rutin kontroller dışında herhangi bir ilaç tedavisine gerek yoktur.
" } ] }