{ "title": "Behçet Hastalığı Tedavisi", "image": "https://www.tedaviler.gen.tr/images/Behcet-Hastaligi-Tedavisi-82.jpg", "date": "20.01.2024 04:45:31", "author": "Süleyman mutlu", "article": [ { "article": "
Behçet hastalığı tedavisi: Behçet hastalığı bir Türk doktoru Hulusi Behçet tarafından 1937 yılında teşhisi koyandır. Uluslararası literatürde de Behçet hastalığı olarak adlandırılan hastalıktır. Genel olarak cinsel bölgede ve ağızda tekrarlayan ülserler eklem, göz, damar ve sinir tutumuyla devam eder. Nedeni bilinmeyen nadir görülen bağırsak sistemi ile ilgili bir hastalıktır. Çeşitli organları etkileyen Behçet hastalığı tedavi edilebilir. En çok 30-40 yaşlarında görülür. Erkeklerde kadınlara oranla daha fazla görülür.

Behçet hastalığının nedeni tam olarak bilinmediği için bu hastalığı geçiren ya da yok eden tedavi yöntemi de söz konusu değildir. Fakat düzenli bir tedavi yöntemi ile hastalık bastırılabilir ve hastanın yakınmaları giderilerek hastalığın ilerlemesi durdurulabilir. Tedavide önemli olan hekim ve hasta arasındaki ilişki birliği iledir. Hastalığı hangi ilacın geçireceği ve tedavinin ne kadar süreceği hastanın organa ve vücut sistemlerine bağlıdır. Bu hastalığın tedavi edilebilmesi için bazen birden fazla yöntem bir arada kullanılabilir. Behçet hastalığı tedavisi birden fazladır.

Topikal tedavi yöntem: Ağrı ve rahatsızlığı hafifletmek için üzerlerine kortikosteroid ve acı azaltıcı merhemler sürülebilir. Ağız yaraları için gargara verilir.

Ağızdan alınan ilaçlar: Hastalığın şiddetine göre kortikosteroidler azathioprine bağırsak sistemi baskılayan ilaçlar yazılabilir. Bu ilaçlar hastalıktan üzerinde etkili olmaz ise siklofosfamid ya da metotreksat gibi ilaçları da verilebilir. Tedavi sırasında ateşlenmeler görülebilir.

Behçet hastalığı tedavisinde yapılması gerekenler
Behçet hastalığı tedavisi nasıl yapılır?
Behçet hastalığında tedaviler yeterli olmazsa vücutta neler meydana gelir?

Behçet hastalığında tedaviler yeterli olmazsa hastada birçok soruna sebep olur. Bu sorunların başında göz bozuklukları gelir. 1-2 sene gibi kısa bir süre içerisinde gözdeki iltihap gözde körlük oluşturur. Bu körlük nörolojik sorunlarda tedaviye yanıt vermezse ortaya çıkar. Damar iltihapları da oluşabilir.

Behçet hastalığı tedavisinin kesin bir yöntemi yoktur. Bu hastalığa yakalananlar düzgün ilaç kullanmaları gerekir.
" } ] }