{ "title": "Basur Bitkisel Tedavi", "image": "https://www.tedaviler.gen.tr/images/Basur-Bitkisel-Tedavi-65.jpg", "date": "19.01.2024 12:08:01", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Basur bitkisel tedavi, basur tedavisinde tıbbi tedavilerin uygulanması esastır. Ancak bitkisel tedavi seçenekleri destekleyici olarak uygulanabilir. Hemoroid olarak da bilinen basur bağırsakta şişmiş ve iltihap yapmış damarların neden olduğu bir sorundur. Toplumda yaygın olarak görülmektedir. Basur sebepleri arasında kabızlık ilk sıralarda yer alır. Kabızlık yüzünden ıkınmak, bölgedeki baskının artmasına, kaşıntı yüzünden şişme ve iltihabın oluşmasına yol açar. Devamlı oturanlarda, kabızlık çekenlerde, ağır yük taşıyanlarda, tuvalette uzun zaman oturanlarda, genetik yatkınlığı olanlarda, yaşın 50 ve üzerinde olması durumunda herkeste basur riski görülme oranı artar. Hastalara uygulanan ilaç ve cerrahi tedavilerden olumlu yanıt alınabilir. Bitkisel tedavi seçenekleri de hastaların yaşam kalitesini yükselterek, daha rahat etmelerini sağlar.

Basur bitkisel tedavi önerileri

Çoban çantası kürü: bu kürü hazırlamak için 4 tatlı kaşığı çoban çantasını 4 su bardağı suya karıştırın. Bunu en az 8-9 saat bekleterek, aynı gün içinde tüketin. Eğer çoban çantasını aynı oranda suyun içinde kaynatır ve ılıtırsanız, bununla basurların yıkanması da kişiyi rahatlatır.

Semizotu kürü: Semizotunu kaynar suyun buharında lapa haline getirin. Bu lapayı basur üzerine ılık şekilde koyun. 15-20 dakika bekletirseniz basur nedeniyle oluşan sızlama kesilecektir.

Siyah üzüm yaprağı kürü: Birkaç tane siyah üzüm yaprağını 1 su bardağı sıcak suda demleyin. Gün içinde 2 bardak bu kürden içerseniz basur yüzünden yaşanan sıkıntılar azalır.

Zeytinyağı kürü: Saf zeytinyağını hafif ısıtarak aç karnına yaklaşık 50 ml kadar içerseniz hem bağırsakların yumuşamasına hem de kabızlık yüzünden yaşanan basur sorununda dışkılamanın kolaylaşmasını sağlar. Bu kürü 2-3 gün süreyle uygulayabilirsiniz.

At kestanesi kürü: At kestanesinin kabukları basur bitkisel tedavi alanında oldukça faydalı maddeler içerir. Bunun basur tedavisinde kullanılması için çayını demlemelisiniz. Bunu basur üzerine haricen kullanarak oldukça rahatlayabilirsiniz.

Maydanoz kürü: Her an elinizin altındaki bu bitkiyi basur tedavisinde kullanabilirsiniz. İnce doğranmış maydanozu 1 su bardağı suda 5-10 dakika kadar kaynatın. Daha sonra da en az 20 dakika demleyin. Bunu basur oluşumlarını yıkamak için kullanın. Düzenli olarak kullanıldığında oldukça faydalıdır.

Patlıcan kürü: Patlıcanların baş kısımlarındaki etli bölüm basur bitkisel tedavi alanında harika sonuçlar veriyor. Patlıcanın etli kısımlarını ayıklayın. Bunları suyun içinde kaynatarak, gün içinde sabah ve akşam için. Aynı zamanda bununla basuru yıkayabilir, oturma banyosu yapabilirsiniz.

Aloe vera: bu bitkinin yara iyileştirme, aynı zamanda sıkılaştırma etkisi vardır. Basur için haricen kullanılabilir. Bunu içerseniz ishal etkisi gösterir. Ancak uzmanlar tarafından hazırlanırsa, günde 3 defa içilerek kullanılabilir. Güçlü laksatif etkileri bulunduğu için, bilinçsizce kullanımdan sakınılmalıdır. Bu nedenle evde aloe vera çayı hazırlamayın.

Kuşburnu: bu bitki kaynatılarak lapa haline getirilir. Ilınınca makatta basur üzerine koyabilirsiniz. Bu şekilde 20 dakika kadar bekletildikten sonra basur ılık suyla yıkanır. Kuşburnu ısırgan, biberiye ve papatya ile karıştırılarak çay gibi demlenirse, bununla oturma banyosu da yapabilirsiniz Basur nedeniyle yaşanan sıkıntıların hafiflemesini sağlar.

Papatya: 2-3 gram kuru papatyayı 1 su bardağı sıcak suda demleyerek, basuru yıkayabilirsiniz. Her gün yapıldığı takdirde basur oluşumuna neden olan iltihap için iyi gelir.

Kırmızı pancar: Kaynatılarak lapa haline getirilen kırmızı lahana basur üzerinde bekletilir.

Keçiboynuzu: Bunu her gün düzenli olarak tüketmek, basurun verdiği acının hafiflemesini ve damardaki şişliğin azalmasını sağlar.

Basur bitkisel tedavi alanında çok sayıda seçenek vardır. Bunlar arasında ezilerek tüketilecek marul tohumu, sarımsak ve üzüm çekirdeğinin birlikte dövülüp lapa şeklinde haricen kullanımı, toz şeklindeki meşe kabuğundan hazırlanan merhem, çiğ patates, tere suyu gibi şifalı uygulamalar var.
" } ] }