{ "title": "Alerjik Rinit Bitkisel Tedavi", "image": "https://www.tedaviler.gen.tr/images/Alerjik-Rinit-Bitkisel-Tedavi-34.jpg", "date": "21.01.2024 22:14:18", "author": "Esma KOÇ", "article": [ { "article": "Alerjik rinit bitkisel tedavi; İnsanların %10 - %20 kısmını etkileyen bir sorundur. Vücutun alerji belirtilerine dair kimyasallar barındırır. Alerjik rinite sebep olan faktörler arasında çimen ve ağaç poleni bulunmaktadır. Bunların dışında ise küfler, hayvan tüyleri, yatakta bulunana tozlar ve hava koşulları diğer faktörlerdir. Alerjik rinitin iki çeşidi bulunmaktadır. Yıl boyunca devam edebilen mevsimsel nedenlere bağlı olan, diğeri ise uzun süreli olan saman nezlesidir. Bu rahatsızlığın belirtileri burun kaşıntısı, burun tıkanıklığı, hapşurma, burun akıntısı, gözlerde şişme ve sulanma, kuru öksürük, yorgunluk, boğaz ağrısı, baş ağrısı ve halsizliktir. İnsan yaşamını olumsuz etkilemektedir.

Alerjikrinit bitkisel tedavi için evde yapılacak yöntemler

Tuzlu su: Evde düzenli olarak tuzlu su ile burun temizleme alerjik riniti azaltmaktadır.
Buhar: Burun yollarını tahriş etmez ve temizlemede yardımcı olur. Alerjik rinitten dolayıu oluşan boğaz ağrısı, hapşırma ve burun akıntısını gidermektedir.
Zencefil: Alerjik rinit bitkisel tedavisinde etkili çözümlerden biri de zencefildir. Zencefilin içerisinde antiviral, anti-inflamatua, antibakteriyel özellikleri bulmaktadır. Bu bitki Burun tıkanıklığığ, öksürük, baş ağrısı ve burun akıntısına iyi gelmektedir.
Zerdeçal: Antiinflamatuar ve antioksidan özellikleri açısından zerdeçal bağışıklık artıcı özelliği vardır. Öksürük, hapsşıma, tınaklıklığı azaltmaktadır.
  • Hazırlanışı ve uygulanışı: Bal ile 6 yemek kaşığı zerdeçalı karıştırın. Karışımı bir kapta saklayın. Alerjik dönemde ginde 2 kez 1 tatlı kaşığı olarak tüketin. Başka bir yöntemde bir bardak ılık sütün içine zerdeçal karıştırıp içiniz.
Sarımsak: Sarımsak antihistaminik, antibakteriyel, antibiyotik, antiviral bulundurur. Alerjik rinit bitkisel tedavisinde sarımsak bağışıklık güçlendirici olarak görev görmektedir.
  • Hazırlanışı ve uygulanışı: Günde 2-3 çiğ sarımsağı çiğleyin ve yutun. Günlük yaptınız yemeklere çiğ sarımsağı ekleyebilirsiniz.
" } ] }