{ "title": "Alerjik Astım Bitkisel Tedavi", "image": "https://www.tedaviler.gen.tr/images/Alerjik-Astim-Bitkisel-Tedavi-41.jpg", "date": "21.01.2024 10:42:35", "author": "Kadriye Özen", "article": [ { "article": "
Alerjik Astım Bitkisel Tedavi: Alerjik olan astım rahatsızlığının ortaya çıkmasının en yaygın nedeni kişilerin sigara dumanına maruz kalınması ve bazı besin maddeleri, aspirin ve benzeri ilaçların reçetesiz alınması ya da doktorun yazmadığı ilaçların kullanılması ayrıca hayvan tüylerinin solunması alerjik astımın oluşmasına yol açabilir. Alerjiyle bağlantılı olarak ortaya çıkan astım hastalığı genellikle kalıtsal olur. Aynı zamanda düzensiz ve bilinçsiz yapılan egzersizler, hava kirliliği de alerjik astıma sebep olan dış etkenlerden sayılır. Alerjik astım, bütün dünyada yaklaşık olarak 300 milyon kişiyi etkileyen oldukça ciddi bir sağlık sorunudur. Ülkemizde yaklaşık olarak 100 erişkinden en az 5-7'sinde ve her 100 çocuğun en az 10-15'inde alerjik astım belirtisi görülmektedir. Her yaştan kişiyi etkileyen alerjik astım, doğru tedavi edildiği takdirde kontrol altına alınabilir, eğer alerjik astım kontrol altına alınmaz ise günlük aktiviteleri çok ciddi olarak kısıtlayabilen kronik bir hastalıktır. Alerjik astım bitkisel tedavi ise bu durumda oldukça önemli olmaktadır. Nefesin daralmasıyla kendini gösteren ve ataklar şeklinde gelen bir hastalık belirtisi olmaktadır. Alerjik hastalar ataklar arasında kendilerini iyi hissederler. Alerjik astım hastalığında nefes yollarında mikrobik olmayan bir iltihap oluşmuştur. Alerjik astımda tozlu hava, koku, duman olması durumunda hemen nefes darlığı yaşanır, öksürük başlar ve göğüste baskı hissi gibi yakınmalar ortaya çıkar. Alerjik astım krizinde nefes yollarını saran kaslar kasılır, şişlik ve ödem oluşur, ilerleyen iltihapla beraber nefes yolu duvarı kalın bir hal almıştır.

Alerjik Astım Bitkisel Tedavi Nasıl Yapılır?

Bitkisel tedavi genel olarak uygulama alanı çok yaygın olan bir tedavi yöntemidir. Fakat alerjik astım hastalığı çeşitli mikrobik ajanlar ya da toksinlere karşı solunum sisteminin ve vücudun göstermiş olduğu kronik iltihabi bir çeşit reaksiyon sonucunda belirir. Bu sebepten dolayıdır ki alerjik astımdabitkisel tedaviye ihtiyaç duyulmaktadır. Alerjik astım rahatsızlığı solunum yoluna bağlı olarak kendisini en çok geceleri gösterir ve nefes alışverişinde zorluk oluşturmayı belirtmektedir. Solunum yollarında meydana gelen krizler ile kendisini göstermektedir. Astım hastalığı tedavi edilmediği takdirde astım krizlerinin belirmesi, aşırı salgı oluşumu ve bronşlarda spazmı ve ödem oluşumu etkileri yaratır. Alerjik astım hastalığına iyi gelen ve aynı zamanda yemeklerde de rahatlıkla kullandığınız havuç, maydanoz, soğan, lahana, kereviz, limon sarımsak, semizotu, nane, çam fıstığı ve nar gibi bitkisel besin kaynakları bulunmaktadır. Alerjik astım bitkisel tedavi ismi altıda kullanılmaktadır.
" } ] }