{ "title": "Akdeniz Anemisi Tedavisi", "image": "https://www.tedaviler.gen.tr/images/Akdeniz-Anemisi-Tedavisi-79.jpg", "date": "21.01.2024 07:17:36", "author": "Gülşen boğa", "article": [ { "article": "Akdeniz anemisi tedavisi, Akdeniz kıyılarında ve bölgelerinde yaşayan birçok kişide bulunan anemi kansızlık hastalığıdır. Ailede olan baba veya annede bulunuyorsa doğacak çocukta bulunma ihtimali yüksektir. Akdeniz anemisi tedavisi olunması mümkündür. Bozulan dengeyi düzeltmek için öncelikle kişilerin veya kişinin bir bir iç hastalıkları doktoruna giderek bir kan testi yaptırmaları gerekir. Bu test sonucu kişinin Akdeniz anemisi olup olmadığı ortaya çıkar.

Akdeniz anemisi tedavisinde yapılması gereken kişilerin öncelikle beslenme alışkanlığına dikkat etmesi ve kan yapıcı besinler tüketmesi gerekmektedir. Akdeniz anemisinde ortaya çıkan boyut demir eksikliği olarak hastada görülür. Birçok kansızlık hastası olan kişilerde tedavi açısından hastaya verilen takviye olarak kan yapıcı ilaçlar şuruplar hastanın kan dengesini düzenleyecektir. Ayrıca Akdeniz anemisi olan kişilerin tedavi sürecinde ilaçlarını düzenli almaları gerekir. Günlük olarak 100 miligram alınmalıdır, besin olarak et, bakliyat, ceviz, pekmez gibi gıdalarla takviye yapılarak hastanın kendini daha iyi ve aktif olması sağlanır. Kişilerde demir eksikliği anemisi yoksa demir alınmasına gerek yoktur.

Akdeniz anemisi tedavisi gören hastalar nasıl beslenmelidir

Birçok hastanın demir takviyesi olan yiyecekleri seçmeleri sağlık açısından oldukça önemlidir. Demir emilimi azaltan besinlerden hastanın uzak kalması ve tercih etmemesi gerekir. Günlük yaşantıda Akdeniz anemisi olan hastaların yoğurdu düzenli tüketmesi yoğurdun içinde bulunan maddenin demirin vücutta depolanmasını sağlamaktadır. Tedavi süresince hastaya doktoru yönlendirerek yememesi gereken gıdaları bildirmektedir. Bu tür hastalar düzenli kontrollerini yaptırmalı, takip altına alınmalı ve kan değerleri ölçülerek doktoru tarafından bilinmektedir. Akdeniz anemisi olan hastaların kendi sağlığına doktor kontrolü altında tedavilerini aksatmadan hayatlarına sağlıklı bir şekilde devam etmeleri gerekir. Tedavi öncesi ve sonrası zararı olan gıdalardan uzak kalmaları ve sağlıkları açısından özen göstermeleri gerekir.
" } ] }